Recent introduceerde Sennheiser een nieuwe koptelefoon: de HD 560S. De liefhebbers van bluetooth en draadloos streamen zullen we helaas teleur moeten stellen want de HD 560S is een model dat enkel en alleen gebruikt kan worden dankzij een oerdegelijke kabelverbinding. Wat natuurlijk alleen maar in het voordeel kan spelen van de geluidskwaliteit.

Het ontwerp is gebaseerd op dat van de bestaande HD 599, een ander open-back model. Het zou naar eigen zeggen ideaal moeten zijn om de hoofdtelefoon langdurig te dragen. Perfect dus als je houdt van uitgebreide luistersessies Of als je vaak en lang onderweg bent maar toch wilt genieten van een hoogwaardige geluidsweergave.

“We have developed an all-new 120 ohm transducer, featuring a specialized polymer blend in its diaphragm for linear excursion and improved brilliance above 10 kHz.”

Door deze impedantie van 120 Ohm wordt het mogelijk gemaakt om de HD 560S aan te sturen met bijna elke mogelijke bron. Als we even een blik werpen op de specificaties dan zien we dat het frequentiebereik loopt van 6 Hz tot 38 kHz bij -10 dB. Er wordt een vervorming gegarandeerd van minder dan 0,05% bij 90 dB, de gevoeligheid wordt geschat op 110 dB bij 1 kHz / 1 V RMS.

Centraal bij de HD 560S staan dan ook een goede dynamiek en helderheid, zelfs bij een hoog volume. Er is uiteraard nog veel meer te ontdekken over deze hoofdtelefoon, daarvoor verwijzen we jullie graag door naar de website van Sennheiser. Je haalt hem al in huis voor een adviesprijs van 199,- euro.

Verkooppunten van het merk sennheiser