Sennheiser breidt hun portfolio verder uit met twee nieuwe producten die, in duo, garant staan voor het meest immersieve geluid ter wereld. Aldus de fabrikant. Maak kennis met de nieuwe AMBEO Soundbar Plus en AMBEO Sub. De ‘geluidsbalk’ specifiek is de eerste 7.1.4. standalone soundbar ter wereld. Met de AMBEO Soundbar Plus zet Sennheiser jou als consument in het middelpunt van de actie. Dat is iets wat veel producenten je vertellen, maar hier wordt het verschil gemaakt met de compacte behuizing. Zeker als je het vergelijkt met het bekroonde ‘familielid’ uit de serie: de AMBEO Soundbar Max (voorheen bekend als Sennheiser’s AMBEO Soundbar). Deze allernieuwste telg kan een perfect ‘duet’ vormen met de AMBEO Sub. Sennheiser spreekt over een adembenemende bioscoopervaring die ‘in lijn’ ligt met wat men mag verwachten van het merk Sennheiser.

Het is wel duidelijk dat ze verder bouwen op het overdonderende succes van de bejubelde AMBEO Soundbar Max die door reviewers werd geclassificeerd als ‘beste soundbar ter wereld’. Dat zegt Maximillian Voigt, Product Manager bij Sennheiser voor AMBEO Soundbars. Met de komst van deze producten kan jij als consument profiteren van nog meer keuzemogelijkheden. Ideaal als je wil gaan voor een thuisbioscoopervaring met geluid van audiofiele kwaliteit.

Sennheiser AMBEO Soundbar Plus

Sennheiser AMBEO Soundbar Plus

Laten we eerst de AMBEO Soundbar Plus ‘onder de loep’ nemen. Dit exemplaar positioneert zich als een nieuwe, compactere soundbar binnen de line-up. Hij wordt ‘aangedreven’ door dezelfde revolutionaire 3D sound als de AMBEO Soundbar Max. Dit werd ontwikkeld in samenwerking met een absolute wereldleider in audioresearch en -ontwikkeling: het Fraunhofer Institute for Integrated Circuits IIS.

Lees ook


Sennheiser AMBEO Soundbar: ReviewSennheiser Ambeo Soundbar

 


 

Met behulp van AMBEO Self-Calibration worden de akoestische eigenschappen van een ruimte gemeten. Er worden in totaal zeven ‘virtuele luidsprekers’ rond de luisteraar geplaatst, plus nog vier extra boven het hoofd. Zo kan de AMBEO Soundbar Plus geluid vanuit elke hoek van de kamer projecteren. Op die manier kan jij als eindgebruiker de diepte, impact én ruimtelijkheid ervaren zoals in een bioscoop. Zonder extra kabels of satellietluidsprekers.

Sennheiser maakt zich sterk dat het geluid van een audiofiel niveau zou zijn. De weergave wordt automatisch aangepast aan de content die afgespeeld wordt. Aanpasbare presets zijn beschikbaar alsook een equalizer. Via de Smart Control applicatie is nog veel meer mogelijk.

De Sennheiser AMBEO Soundbar Plus biedt ondersteuning voor Dolby Atmos, DTS:X, 360 Reality Audio en MPEG-H Audio. Een trotse eigenaar kan stereo- en 5.1-content ‘upmixen’ om 3D geluidservaringen te creëren waardoor het klinkt alsof de artiest live in de ruimte staat.

Zoals je waarschijnlijk al zou verwachten: er wordt gebruik gemaakt van het AMBEO|OS platform. Zo wordt een naadloze integratie met tal van streamingdiensten werkelijkheid. Apple AirPlay 2, Spotify Connect of TIDAL Connect? The choice is yours. De soundbar is compatibel met Google Assistant, Chromecast built-in, Alexa Built-in en Apple Siri.

Sennheiser AMBEO Sub

Als aanvulling op de AMBEO Soundbar Plus heeft Sennheiser de AMBEO Sub geïntroduceerd. Dit model levert een uniek geluid dat ontworpen werd om je kippenvel te bezorgen. Klinkt alvast zeer mooi. De extreem diepe bas wordt aangedreven door de AMBEO virtualisatietechnologie die zorgt voor een natuurgetrouw geluid. De ingebouwde klasse D versterker (350 Watt ‘sterk’) staan in voor een ‘donderende’ bas, in ‘samenwerking’ met een zelfontwikkelde 8″ woofer.

Sennheiser AMBEO Soundbar PlusDoor de gesloten ‘inkapseling’ worden bassen weergeven tot wel 27 Hz. Dankzij de multi-sub array technologie kunnen gebruikers tot vier subwoofers aansluiten om de basperformantie te schalen. Alles kan individueel gekalibreerd worden zodanig dat een optimaal geluid bekomen wordt. Een draadloze verbinding zorgt voor een nette en ‘cleane’ ruimte.

De geavanceerde zelfkalibratie en ingebouwde far-field microfoon van de AMBEO Sub maakt dat de akoestiek van een ruimte haarfijn ‘in beeld’ gebracht kan worden. De intuïtieve Smart Control App garandeert een vlotte gebruikerservaring waarmee je het maximum uit de AMBEO Sub haalt. Plug & play!

Sinds 1 september 2022 worden de eerste pre-orders aangenomen. Beide exemplaren zullen verkrijgbaar worden vanaf 22 september 2022. De AMBEO Soundbar Plus gaat over de toonbank voor een adviesprijs van 1.499 euro terwijl Sennheiser’s AMBEO Sub wisselt van eigenaar voor 699 euro.

Verkooppunten van het merk sennheiser