Sony lanceerde vandaag zijn nieuwste groothoeklens, de FE 50 mm F1.4 ZA lens. Het gaat om een lens van 50 mm met diafragma van maximaal F1.4. Het koppelstuk werd gebouwd voor de E-mounts die Sony in de aanbieding heeft.

Sony kennen we hier vooral via hun uitstekende video-apparatuur. In dit geval gaat het echter over een nieuwe lens die de fabrikant op de markt brengt. Dat is de FE 50 mm F1.4 ZA lens, een 50 mm groothoeklens met een diafragma van maximaal F1.4. Sony garandeert een hoog contrast en hoge resolutie tijdens het fotograferen met deze lens. Dit zorgt volgens de technologiegigant voor optimale prestaties die je niet enkel ziet in het centrum, maar ook inde hoeken van de foto.

Door zijn grote diafragma krijg je bovendien nog een juiste helderheid. Al deze elementen zouden de FE 50 mm perfect maken voor interieuropnames (met zwak licht), nachtscènes en portretten. Daarnaast wordt de lens geopend en gesloten via elf bladen. Ook biedt Sony nog wat extra functionaliteit via een aan/uit-schakelaar en AF/MF-focusschakelaar op het design te monteren. De lens moet natuurlijk ook bestand zijn tegen Moeder Natuur, en is daarom stof- en vochtbestendig. Een laatste handigheid is dat de nieuwe lens is uitgerust met een ring drive SSM (Super Sonic wave Motor) systeem voor een efficiënte en snelle scherpstelling die bijzonder nuttig is voor het filmen. De prijs van de Sony FE 50 mm F1.4 ZA lens bedraagt €1.800.

 

Verkooppunten van het merk sony