Maak kennis met allernieuwste soundbar binnen het portfolio van Sony. De HT-A5000. Dit model betreft een 5.1.2-kanaals Dolby Atmos exemplaar, met ondersteuning voor DTS:X, die voorzien is van een zogenaamde Vertical Surround Engine en S-Force Pro Front Surround geluid. Mede dankzij deze vooruitstrevende technologieën kan je volgens de fabrikant het opwindende geluid, dat wordt voortgebracht met ‘Sony’s sound signature’, ervaren bij jouw thuis.

Dat ze niet vreemd zijn van soundbars, dat heeft Sony eerder al bewezen. Zo kwamen ze dit jaar bijvoorbeeld nog op de proppen met hun HT-A7000. Een soundbar met een prijskaartje van 1.300 euro. Nu lijkt het erop dat het bedrijf een ‘kleinere broer’ heeft ontwikkeld die de ‘naam’ HT-A5000 draagt.

De HT-A5000 is naar eigen zeggen ideaal om in jouw woonkamer een thuisbioscoop neer te zetten zonder al te veel ‘gedoe’. Zoals eerder al gezegd kan je altijd rekenen op een ruimtevullend Dolby Atmos of DTS:X geluid (op voorwaarde dat je content hierop afgestemd is). Is dat niet het geval? Dan treedt de Vertical Surround Engine ‘in werking’. Deze zal een soort ‘omzetting’ uitgevoerd worden zodanig dat het stereogeluid toch kan weergegeven worden in een 5.1.2 geluidsbeeld.

Sony HT-A5000Bij deze soundbar is er ook zeker en vast sprake van Sound Field Optimization. De HT-A5000 heeft een aantal ingebouwde microfoons die op intelligente wijze de hoogte en breedte van de kamer meten. Tevens meet deze technologie de positie van de optionele subwoofer en achterluidsprekers. Zo wordt de klank van de soundbar perfect afgestemd op de configuratie van de ruimte.

Maar wat ook niet mag missen: de ingebouwde dubbele subwoofer voor diepe bassen en twee omhoog gerichte luidsprekers die voor een overhead audiogeluid via het plafond zorgen. Daarenboven beschikt het systeem over twee beam tweeters die de klank weerkaatsen via de wanden. Zo wordt het surroundgeluid nog uitgebreider.

Lees ook


Sony HT-A7000Geluid van alle richtingen met de Sony HT-A7000

 


 

Ook leuk om te vermelden is dat de omhoog gerichte luidsprekers, ingebouwde dual subwoofer en frontspeaker uitgerust is met Sony’s X-Balanced Speaker Unit. De rechthoekige vorm van deze speaker maximaliseert het gebied van het luidsprekerdiafragma en vergroot het geluidsniveau. Aldus Sony.

Jouw favoriet muziek ervaren zoals de artiest het origineel bedoeld had? Daar kan je vanop aan dankzij High-Resolution Audio en 360 Reality Audio. 360 Reality Audio wordt ondersteund door Amazon Music HD, Deezer, nugs.net en TIDAL. Daarnaast werkt de HT-A5000 eenvoudig met Spotify Connect, Chromecast (built-in), Apple Airplay 2, Bluetooth en Wi-Fi.

Sony HT-A5000

De ‘goedkopere broer’ van Sony’s HT-A700 is wel nog niet voor meteen want naar verwachting zal de HT-A5000 soundbar beschikbaar worden vanaf januari 2022 in de Benelux voor een adviesprijs van 900 euro. Nog even afwachten dus.

Verkooppunten van het merk sony