Ben je een fervente muziekliefhebber en benieuwd waarom vinylplaten nog steeds zo populair zijn in 2023? Wil je weten of ze echt beter klinken dan hun ‘digitale tegenhangers’? Of ben je geïnteresseerd in de geheimen achter de beste persingen? Dan is de vinyl workshop bij Sound Odyssey in Buggenhout op zondag 3 december zeker iets voor jou.

Op deze dag verwelkomt Sound Odyssey je tussen 13 en 18 uur voor een buitengewone muzikale ontdekkingstocht. Het hoogtepunt van deze namiddag? De introductie van de nieuwe Rega NAIA, een prachtig stukje audiotechnologie.

Je krijgt de kans om enkele van de meest indrukwekkende analoge geluidssystemen te ervaren én te vergelijken. Niet alleen met je ogen maar ook met je oren. Als dat niet leuk is? Ontdek de magie van vinyl en leer hoe een analoge weergave zich verhoudt tot hi-res streaming. Een belangrijk onderwerp voor moderne muziekliefhebbers.

Tijdens deze workshop staan enkele toonaangevende merken centraal. Denk maar aan Rega, Technics, DS Audio en Audio-Technica. Dit zijn fabrikanten die bekendstaan om hun innovatieve audiotechnologie en hoogwaardige audio-apparatuur.

  • 13-14u: presentatie van de Rega NAIA met Aphelion 2 element.
  • 14-15u: Sven Van Laere maakt je wegwijs in het ruim aanbod van kwalitatief hoogstaande Audio Technica phono elementen. Luister zelf hoe verschillende diamant slijpvormen, cantilever materialen en electro-mechanisch ontwerp de klank beïnvloeden.
  • 15-17u: Frederik Goossens – muziekdocent en boeiend verteller – exploreert de invloed die verschillende vinylpersingen of masters op de geluidskwaliteit hebben. Hiervoor put hij uit zijn rijke platencollectie en deelt heel graag zijn soms verrassende ontdekkingen. In deze sessie vergelijkt hij eveneens hoe dezelfde opname klinkt via hi-res streaming op de referentie Naim ND555 streamer.
  • 17-18u: Supatrac Blackbird toonarm demo’s. De Blackbird is een nieuwe toonarm voor draaitafels met een revolutionair gepatenteerd ‘Sideways Uni-Pivot Arm’ lager dat beter presteert dan de meeste traditionele toonarmen. Deze toonarm wordt gedemonstreerd op de technics SP10R (maar is compatibel met de meeste draaitafels).

Om alles volledig tot zijn recht te laten komen gebruiken we de legendarische Technics SP10R draaitafel, gemonteerd in een OMA plint en uitgerust met de Dynavector DV-507mk2 toonarm. Een hoogtepunt in industrieel design.

Het beste van alles? Deze workshop is volledig gratis. Het programma duurt van 13u tot 18u. Om zeker te zijn van je luisterplek, kan je je best vooraf inschrijven via deze pagina.

Sound Odyssey Vinyl workshop Rega NAIA

Mis deze unieke kans niet om meer te leren over vinyl en te genieten van prachtige muziek. Sound Odyssey in Buggenhout kijkt ernaar uit om je te verwelkomen. Klaar voor een onvergetelijke ervaring?

Verkooppunten van het merk rega