Het Briste Naim heeft aangekondigd dat het binnenkort een firmware update zal uitbrengen die er voor moet zorgen dat ook streamingdienst Qobuz ondersteund zal worden. De update zou volgende week uitgerold moeten worden voor de Uniti Atom, Star en Nova, plus ND5 XS2, NDX 2 en ND 555 netwerkspelers.

Naim UNITI ATOM
Naim UNITI ATOM all-in-one muziekspeler

Volgens de Bitse audiofabrikant biedt Qobuz de meest uitgebreide muziekcatalogus in cd-kwaliteit. Voor het moment is deze streamingdienst beschikbaar in twaalf landen waaronder Zwitserland, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Nederland, Oostenrijk, Luxemburg en uiteraard België.

Met deze update zal je dus via de Naim-besturingsapp vlot toegang hebben tot streamingdienst Qobuz. Je kan zelfs muziek streamen in hoge resolutie tot 24-bit / 192 kHz kwaliteit.

Later in het voorjaar zal de audiofabrikant ook een update lanceren voor de Naim Mu-so 2e generatie en Naim Mu-so Qb (Tweede generatie).

Net zoals vele andere streamingdiensten is het ook nodig om een betalend abonnement af te sluiten indien je eindeloos wil genieten van je favoriete muziek. Maar Qobuz heeft ook een mogelijkheid voorzien om de dienst gratis uit te proberen voor een bepaalde periode. Voor meer informatie daar over kan je best eens surfen naar de website van Qobuz.

Verkooppunten van het merk naim