Dat Audio-Technica ondertussen 60 jaar bestaat, steekt de audiofabrikant niet onder stoelen of banken. En terecht ook want een dergelijk jubileumjaar moet gevierd worden. Ter ere van deze gelegenheid kwam Audio-Technica eerder op de proppen met een aantal exclusieve nieuwigheden waaronder het AT-MC2022 element en de ATH-W2022 hoofdtelefoon. Als aanvulling daarop introduceert het bedrijf nu hun AT-LP2022 Manual Belt-Drive Turntable, een limited edition platenspeler die Audio-Technica’s uitmuntendheid op vlak van analoge audio ‘viert’. Ook hier weer is exclusiviteit de rode draad want er zullen wereldwijd slechts een beperkt aantal AT-LP2022 platenspelers aangeboden worden. Elk exemplaar beschikt over een uniek serienummer.

Audio-Technica windt er geen doekjes om: de AT-LP2022 staat garant voor uitzonderlijke prestaties met inbegrip van een compleet nieuw, elegant ontwerp ter ere van de 60ste verjaardag. De platenspeler beschikt over een chassis van maar liefst 30 mm dik. Als het gaat om materiaal: er is gebruik gemaakt van helder acryl met als voornaamste eigenschap: een hoge dichtheid. Op die manier worden ongewenste resonanties vermindert die een negatief invloed kunnen hebben op de muzikaliteit.

Daarnaast geeft Audio-Technica hun fraaie AT LP2022 zo een mooi én karakteristiek uiterlijk. Het chassis wordt aangevuld met een transparant, anti-resonant plateau van acryl met een gemonteerd zwart AT-VM95E element, inclusief een AT-VMN95SH Shibata stylus.

Een stille, nauwkeurige én stabiele weergave? Daar kan je op rekenen. Meda dankzij het belt-drive motorsysteem dat, qua snelheid, nauwkeurig wordt gecontroleerd en bijgeregeld. Genieten van jouw favoriete vinyl platen bij 33-1/3 of 45 toeren? Check.

Audio-Technica’s AT LP2022 heeft een koolstofvezel toonarm met instelbare VTA (verticale volghoek), volgkracht en antislip. Met de komst van deze unieke draaitafel stelt de fabrikant jou als consument in staat om verschillende ‘diamond profiles’ te evalueren. Een elliptische AT-VM95E is voorgemonteerd op de AT-HS4-SV headshell. De AT-VMN95SH, een speciale Shibata stylus met een heldere behuizing, is ook inbegrepen.

De AT-LP2022 is voorzien van nieuw ontworpen ‘isolatievoeten’ die overigens in hoogte verstelbaar zijn. Met een externe voeding wordt voorkomen dat ongewenste, elektronische ruis het signaal verstoort. Bij levering ontvang je nog een verwijderbare stofkap, alsook een RCA-kabel en ’45 RPM adapter’.

“Audio-Technica werd in 1962 opgericht door Hideo Matsushita met de bedoeling het plezier van het ervaren van high-fidelity muziek aan luisteraars te brengen.”

Dat zegt Kurt Van Scoy van Audio-Technica. Ter ere van Hideo Matsushita is het alleen maar passend om op deze 60ste verjaardag de beste draaitafel aan te bieden die Audio-Technica ooit heeft gemaakt. Klinkt als muziek in de oren. Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk wat de adviesverkoopprijs zou zijn voor de Benelux.

Verkooppunten van het merk audio-technica