Focal brengt een nieuwe high-end hoofdtelefoon uit: Stellia. Dit tweede paar closed-back-hoofdtelefoon werd al geïntroduceerd op CES en vindt nu haar weg naar de winkels.

Focal StelliaDe Stellia hoofdtelefoon sluit zich aan in het high-end rijtje van de Elear, Clear en Utopia van het Franse merk en zijn ontworpen als een hybride hoofdtelefoon voor gebruik zowel thuis als onderweg.

Deze hoofdtelefoon maakt gebruik van Focal’s next-gen drivers, waaronder verschillende vertrouwde Focal-technologieën zoals ‘M’-vormige pure Beryllium-dome en een koperen spreekspoel, die ook terug te vinden is bij andere hoofdtelefoons.

In het ontwerp zijn ventilatieopeningen geïntegreerd om de frequentierespons van de luidspreker uit te breiden, terwijl er achter schuim is geplaatst om hoge frequenties te absorberen.

Focal Stellia

Met hun traagschuimende leren oorkussens en hun twee cognac- en mokka-afwerkingen in het achterhoofd, stralen de Stellia een zekere luxe uit. Ook een stevige reistas in bijpassende cognac en mokka geweven afwerkingen. Naast de hoofdtelefoon en de reistas zitten er ook twee kabels mee in de prijs inbegrepen: een 3m kabel met een 4-polige XLR-connector en ook een van 1,2 meter met een 3,5 mm jackplug.

De Stellia hoofdtelefoon is vanaf deze maand beschikbaar. De prijzen in euro’s zijn nog niet bekendgemaakt, maar de prijs is dollar zou $3000 bedragen.

Verkooppunten van het merk focal