KEF komt op de proppen met wel heel groots nieuws. Het wereldwijd gekende audiomerk kondigt aan dat ze de handen in elkaar zullen slaan met automerk Lotus. Wat er precies op de planning staat? KEF zal de geluidsinstallaties voorzien van de volgende generatie Lotus-sportwagens en premium elektrische lifestyle-voertuigen. 

Een echte primeur dus want voor het eerst gaat KEF een samenwerking aan met een automerk. En wat voor één. Niet zomaar de eerste, de beste. Hun 60 jaar aan ervaring, op vlak van audio, hebben ze ingezet om een schaalbare audio-ervaring te creëren. Het systeem werkt van de kleinste cockpits tot volledig meeslepend 3D-surroundgeluid in grotere voertuigen. Klinkt alleen maar als muziek in onze oren.

KEF Lotus

In samenwerking met Lotus hebben de technische teams een nieuwe flair gecreëerd die de luidsprekeraandrijfeenheden akoestisch in het auto-interieur vermengt. Wat wordt gegarandeerd? Een echte, ruimtelijke geluidservaring.

Deze collaboratie aanvatten? Dat doen ze steevast met de Lotus Emira. Een geheel nieuwe premium sportwagen met middenmotor die de voortdurende transformatie van de Lotus-activiteiten en het merk perfect weerspiegeld. Centraal hierbij staan: een opvallend ontwerp, opwindende en dynamische prestaties die de beste rij- en handling prestaties in zijn klasse bieden, uitstekende aerodynamica en een ongeëvenaarde ervaring ‘For The Drivers’.

Een degelijk en kwalitatief audiosysteem mag hierbij natuurlijk niet ontbreken om het plaatje compleet te maken. Om een audiosysteem van wereldklasse te creëren dat de sensationele rijervaring van de Emira aanvult, heeft KEF zijn unieke Uni-Q®-technologie gebruikt in een 10-kanaal-geluidssysteem.

Uni-Q is voor het eerst ingezet in een productie auto en kan het volledige midden- en hoge frequentiegeluidsspectrum vanaf één punt in de ruimte reproduceren. Zo zal er een meer samenhangende, hyperrealistische geluidservaring gecreëerd worden.

“KEF is vereerd dat Lotus ons merk heeft gekozen om een nieuwe audio-ervaring te bieden. We vinden het mooi om te zien dat Lotus met veel toewijding zijn voertuigen wil optimaliseren, om de geluidservaring nog maximaliseren.”

Aldus Grace Lo, President bij KEF. We geloven dat door het combineren van onze expertises Lotusrijders een geheel nieuwe ervaring krijgen. Simon Clare van Group Lotus gaat verder: We zijn erg blij dat KEF’s eerste kennismaking, binnen de automotive industrie, met Lotus is. Wij vinden het de perfecte samenwerking.

Wat is er ook nou mooier dan dit? Twee iconische Britse merken, met wereldwijde bekendheid, die samenwerken zodanig dat jouw geliefkoosde muziek mooi kan weerklinken in een wagen van Lotus dankzij KEF’s Uni-Q®-technologie.

Verkooppunten van het merk kef