Ontdek de Mu7 van KEF: een draadloze hoofdtelefoon mét noise cancelling die ontworpen is door Ross Lovegrove. Je kan jouw favoriete muziek laten weerklinken tot maximaal 40 uur. Een geluid met hoge resolutie wordt gegarandeerd dankzij de Qualcomm aptX HD codec. Met behulp van Bluetooth 5.1 wordt een uitzonderlijk stabiele, latency-vrije verbinding mogelijk. Niet alleen in combinatie met iOS apparaten maar ook met Android toestellen. Een belangstellende kan alvast rekenen op een ergonomisch design. Benieuwd wat de Mu7 van KEF nog allemaal ‘in petto’ heeft?

KEF Mu7

Met het weergaloze geluid van KEF en het ontwerp van hun vaste samenwerkingspartner, Ross Lovegrove, levert de Mu7 draadloze hoofdtelefoon een compromisloze audio-ervaring die ‘hand in hand’ gaat met een verfijnde stijl. Aldus het gekende audiomerk.

“Als oefening in zowel technische als esthetische uitmuntendheid, heeft KEF haar samenwerking met visionair ontwerper Ross Lovegrove voortgezet om tot de Mu7 te komen.”

Mocht je minder bekend zijn met Ross Lovegrove, hij staat bekend om zijn innovatieve benadering van vloeiende en sculpturale vormen. Lovegrove gaf ditmaal gestalte aan de  gestroomlijnde over-ear-hoofdtelefoon die een harmonieuze aanvulling vormt op de bredere Ross Lovegrove-collectie van KEF. Eerdere ‘samenwerkinghoogstandjes’ met Lovegrove zijn de Muon luidsprekers, de draagbare Muo luidsprekers en de Mu3 oordopjes. Meer weten over Ross Lovegrove? Dan is onderstaande video niet te missen.

KEF’s Mu7 beschikt over Smart Active Noise-Cancellation. Met andere woorden: het exemplaar controleert de omgeving en ‘verwijdert’ extern geluid dat een negatieve invloed kan hebben op de muzikaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van meerdere filters om omgevingsgeluid op te vangen. Een gespecialiseerd algoritme is toegepast om individuele frequenties te absorberen. Voor handsfree telefoongesprekken isoleert Clear Voice Capture (cVc) de stem van de spreker. Alle andere ruis, die door de microfoon wordt opgepikt, wordt tot een minimum beperkt. Kraakheldere gesprekken, ongeacht de omgeving? Dat zeker.

Full range dynamische drivers van 40 mm zijn ontworpen zodanig dat de kleinste akoestische details onthuld worden. Zoals eerder gezegd kan de Mu7 een hoogkwalitatief geluid laten klinken via de Qualcomm aptX HD codec. 24 bit/48 kHz én Bluetooth 5.1? Check, dubbel check.

Eén laadbeurt staat gelijk 40 uur luistergenot. Ben je de draadloze hoofdtelefoon toch vergeten op te laden? Geen zorgen, met een snelle laadbeurt van slechts 15 minuten kan je weer 8 uur verder. Ben je minder fan van de draadloze connectiviteit? Dan is een 3,5 mm audio-aansluiting voorzien.

Op de rechteroorschelp is een capacitieve touchpad aangebracht die luisteraars in de mogelijkheid stelt om oproepen te beantwoorden, nummers over te slaan en het volume aan te passen. Het enige wat daarvoor nodig is? Een reeks van intuïtieve ‘tikjes’ en ‘veegbewegingen’. Ross Lovegrove omschrijft het als volgt: als je een bepaald type hoofdtelefoon draagt, is het een verlengstuk van jezelf. Wat is nou de beste interface? Je vinger.

Qua behuizing heeft de hoofdtelefoon een nauwkeurig ontworpen en zeer ergonomische aluminium constructie. Een duurzaam ontworpen hoofdband, met een lichtgewicht, zorgt voor een goede akoestische afdichting waarbij een minimale druk op het oor centraal staat. De oorkussens van traagschuim vormen zich naargelang de vorm van het hoofd en verbeteren zowel passieve als actieve ruisonderdrukking. Dankzij een draaipunt, boven de oorschelpen, kan de hoofdtelefoon niet alleen gedraaid maar ook platgedrukt worden.

Klaar om de Mu7 van KEF zelf ‘aan het werk’ te horen? Dan zal je nog geduld moeten uitoefenen tot 13 oktober 2022. Op die dag zal de over-ear hoofdtelefoon beschikbaar worden. De adviesverkoopprijs is vastgelegd op 399 euro. Meer weten? Je leest alles over de Mu7 op de productpagina.

Beslis je om de Mu7 in huis te halen, van zodra dit exemplaar leverbaar wordt? Dan heeft een belangstellende de keuze tussen twee stijlvolle uitvoeringen waaronder zilvergrijs en donkergrijs.

Verkooppunten van het merk kef