LG Electronics zet een nieuw smart TV platform in de kijker genaamd webOS Hub. Het is naar eigen zeggen een verbeterde versie van LG’s webOS oplossing voor third-party partners. webOS Hub biedt meer aanpassingsmogelijkheden voor smart TV-fabrikanten. Maar daar stopt het niet: eindgebruikers kunnen rekenen op meer gebruiksgemak en content. webOS Hub zal bereikbaar worden voor een uitgebreid netwerk van 200 partnermerken. Seiki, Eko, Stream System, Konka, Aiwa, … om er maar enkele te noemen.

webOS Hub is meer dan alleen een slim platform. Ondersteuning voor LG’s technologiepartners zoals Dolby, Realtek, Gracenote en CEVA wordt geboden. Het nieuwe smart platform is gecertificeerd door meer dan 160 omroepen van over de hele wereld. Met deze upgrade laat LG duidelijk zien dat het de gebruikerservaring van gebruikers wil maximaliseren. Goed nieuws voor jou als consument!

“We are committed to refining and expanding our webOS Hub ecosystem, which continues to introduce more and more consumers to the unparalleled user experience of LG webOS.”

Dat zegt Park Hyoung-sei, president van de LG Home Entertainment Company. Met webOS Hub kunnen merken de gebruikersinterface (UI) op verschillende manieren aanpassen. Denk maar aan het fine-tunen van het hoofdscherm door het kleurenschema of de visuele stijl aan te passen, naargelang hun identiteit. Of zelfs een logo in te voegen voor meer zichtbaarheid. Door dit ‘aanbod’ stelt LG fabrikanten van smart TV’s in staat om te differentiëren. Dit staat tegelijkertijd garant voor een uitgebreidere en prettigere gebruikerservaring.

Volgens de gerenommeerde producent zorgt webOS Hub ervoor dat alles nog meer gepersonaliseerd kan worden. Content wordt geselecteerd op basis van smaak en voorkeuren. Er wordt gesproken van een echte tijdsbesparing. Zo beveelt Next Pick bijvoorbeeld tot drie live programma’s aan. Van tv’s of een aangesloten set-top box, evenals een VOD titel of app. Daarnaast ondersteunt de nieuwe update LG’s Magic Explorer die informatie weergeeft die relevant is voor de afgespeelde content. Denk maar aan biografieën van acteurs en filmlocaties.

Voorts biedt webOS Hub een verbeterde kijkervaring met Clear Voice PRO. Een feature waarmee dialogen op het scherm veel beter te horen zijn. Net zoals zijn voorganger is webOS Hub compatibel met de belangrijke streamingdiensten zoals Netflix, Disney+, Prime Video en LG’s gratis premium contentdienst LG Channels. Daarbij komen extra streamingdiensten zoals Fubo TV en populaire cloud-gamingdiensten.

Geavanceerde functies binnen webOS Hub zoals geavanceerde beeldverwerking, VRR-ondersteuning (Variable Refresh Rate) en de Game Optimizer zijn niet weg te denken. Met die laatste worden aangepaste beeld- en geluidsinstellingen toegepast voor verschillende spelgenres.

LG maakt zich sterk dat de eerste webOS Hub-aangedreven OLED TV’s, van LG’s TV-partnermerken, binnenkort worden gelanceerd. Op die manier kunnen meer gebruikers profiteren van de uitstekende functies die LG-klanten wereldwijd al kennen. To be continued…

Verkooppunten van het merk lg