Vol trots introduceert KEF nieuwe modellen binnen hun ‘Blade’ en ‘The Reference’ series. Kort samenvat kunnen we stellen dat dit speakers omvatten die garant staan voor een baanbrekend hifi-geluid. In combinatie met KEF’s nieuwste akoestische innovaties waaronder Metamaterial Absorption Technology (MAT™). Zo toont KEF weer een ‘knap staaltje techniek’ waarbij innovatie en design berusten op de belangrijkste ‘pijler’ akoestiek. Perfect om het meest accurate en realistische geluid te kunnen creëren. Aldus KEF.

Het gerenommeerde merk wordt altijd gekenmerkt door de uitstekende geluidskwaliteit en superieure audio-ervaring. Niet zonder reden. En met de komst van hun ‘Blade’ en ‘The Reference’ modellen is dat niet anders. De ‘muzikale lijn’ wordt absoluut doorgetrokken. Van begin tot eind.

KEF omschrijft deze twee nieuwe speakers als volgt: Blade is een attitude, The Reference is iconisch. Sound impressive. De luidsprekers zijn met de hand gemaakt door KEF’s meester-vaklieden in Maidstone, Kent (Verenigd Koninkrijk). Op die manier straalt elke luidspreker in de Blade- en The Reference-serie het gevoel uit van pure kwaliteit. Het design is zo ontworpen om akoestisch uitzonderlijk te zijn, aantrekkelijk om naar te kijken en elke luidspreker wordt zorgvuldig ontwikkeld volgens KEF’s uitzonderlijke normen. ‘Let’s dive in’!

KEF Blade

KEF maakt er geen geheim van dat hun filosofie draait rond innoveren en het streven naar het meest accurate en realistische geluid. De Blade serie staat voor het perfectioneren van een grensverleggend concept om muziekliefhebbers te verrassen met de ultieme luisterervaring. Het design? Dat getuigt van een avontuurlijke sensibiliteit voor wie een statement wil maken.

En dat ‘sculpturale ontwerp’? Dat werd bepaald door de akoestiek. Het zachte design loopt sierlijk taps toe van boven naar beneden, van voor naar achteren, en vormt geen onderbreking die de helderheid van het geluid kan verstoren. Verder is het cross-over design van de Blade speakers verbeterd om signaalpad te finetunen voor maximale helderheid.

Lees ook


KEF LS50 Wireless II reviewKEF LS50 Wireless II: Review

 


 

In de Blade zijn vier robuuste lage frequentie-drivers perfect geïntegreerd. Deze vormen een prachtige ‘symbiose’ met de Uni-Q en MAT. Volgens KEF ideaal om een zuivere, massief uitgebreide, onberispelijk gecontroleerde bas te produceren. Lage cross-overs worden mogelijk gemaakt door het loskoppelen van de spreekspoel van het diafragma. Dit alles resulteert in een zuiverder en zijdezacht basgeluid.

Wat betreft afwerking heeft een belangstellende de keuze uit een palet van maar liefst 8 verschillende kleuren. Hierbij worden 5 kleuren voor de behuizing gecombineerd met zes kleuren voor de conus van de driver. Kan je hier, net zoals ons, niet genoeg van krijgen? Dan kan jij ook nog kiezen voor een eigen kleurenschema.

The Reference

En dan, als tweede: de Reference serie. Deze line-up heeft zijn naam te danken aan de referentiestandaard die in het laboratorium wordt gehanteerd om de speakers tot op een halve decibel nauwkeurig af te stemmen. De ontwerpers van KEF hebben deze speaker overduidelijk ontworpen met het oog op de liefhebber die de ‘luxe van superieur geluid’ in huis wil ervaren. Hoe dit zich uit in de praktijk? Een elegante luidspreker voor liefhebbers van herinneringen met een uitstekende smaak. Maar oordeel vooral zelf…

KEF The Reference

Erg fraai, toch? Met inbegrip van een naadloze integratie. The Reference creëert een zuivere, rijke en zeer articulerende bas. De lage tonen ‘vloeien’ naadloos over in de zuivere middentonen en hoge tonen dankzij een intelligente techniek en nauwgezette aandacht voor ontwerpdetails.

Daarnaast profiteert de basdriver van de Reference van een massieve, geventileerde magneet, een grote aluminium spreekspoel én een uitzonderlijk lichte gelegeerde conus die erg stijf is. Zowel volume, dynamiek als belastbaarheid zijn het ‘superieure gevolg’ van al deze technologieën.

Alle kasten zijn ontworpen door middel van eindige-elementenanalyse. Zo kon de perfecte vorm, versteviging en geometrie bepaald worden waarmee de secundaire straling vanaf de zijkanten wordt geminimaliseerd. ‘Constrained Layer Damping’. Dat is toegepast om de minimale trillingen die (toch) overblijven om te zetten in warmte.

Qua design is The Reference afgewerkt in een hoogglans of een rijk gedetailleerd houtfineer afwerking om de unieke voorste klankkast aan te vullen. Deze laatste is ontworpen om afwijkingen te elimineren die door diffractie worden veroorzaakt. In totaal zijn er 5 uitvoeringen beschikbaar. Een combinatie van drie kantafwerkingen en vijf kleuren voor de driver-unit.

KEF voegt er aan toe dat het gaat om het verkennen van de kunst van het mogelijke. Daarom profiteren de nieuwste versie van Blade en The Reference van KEF’s nieuwste akoestische innovatie: Metamaterial Absorption Technology (MAT™): een op maat gemaakte 12e generatie Uni-Q® driver array met inbegrip van een groot aantal andere verbeteringen. Klinkt als muziek in onze oren!

Verkooppunten van het merk kef