Heb jij toevallig een televisie in huis die past binnen het CX, GX of WX OLED portfolio van LG? Goed nieuws dan want de Zuid-Koreaanse fabrikant brengt een firmware-update uit die ondersteuning zal bieden voor Dolby Vision in 4K. Inclusief 120 beelden per seconde. Als dat niet leuk is?

De upgrade zou in de loop van deze week verder uitgerold worden. Naar verwachting zal tegen het einde van deze maand de update beschikbaar moeten zijn voor alle compatibele modellen. Je kan de upgrade manueel downloaden via deze ondersteuningspagina, al is kans vrij groot dat je tv-toestel de firmware al automatisch heeft gedownload.

4K? Dolby Vision? 120 frames per seconde? Dit zal vooral klinken als muziek in de oren van de gamers onder ons die de nieuwste generatie Xbox of PlayStation in huis hebben. Eerder in juni bracht LG ook dezelfde update al uit voor de C1- en G1-serie. Maar nu brengt het dus Dolby Vision 4K/120 Hz naar de modellen van 2020.

Of deze toevoeging nu ook beschikbaar zal worden voor de iets oudere modellen, waaronder bijvoorbeeld de C9-serie? Dat is op dit moment nog koffiedik kijken.

Verkooppunten van het merk lg