McIntosh, de gerenommeerde fabrikant van elektronische apparatuur, heeft tijdens High End Münich 2023 met trots de ML1 Mk II gepresenteerd. Deze luidspreker is een moderne heruitvinding van het allereerste model van het bedrijf, de ML-1C. Deze knipoog naar het verleden wekt veel enthousiasme op binnen de audio-industrie.

Als één van de meest opvallende retro-moderne luidsprekers van de afgelopen jaren, springt de ML1 Mk II direct in het oog (en wellicht ook oor). McIntosh heeft het kenmerkende vintage design van de originele ML-1C behouden, waarbij de behuizing gemaakt is van hoogwaardig Amerikaans Walnoot massief hout. Het tweedelige frontpaneel met de oiled afwerking en subtiele satijnen afwerking zorgen voor een verfijnde uitstraling. Het nieuwe model bevat echter geen lamellen in het doekrooster, in tegenstelling tot zijn voorganger.

Naast het visuele aspect, heeft McIntosh ook aandacht besteed aan de interne vernieuwingen. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen alles gemoderniseerd om te voldoen aan de huidige audiostandaarden. De vierweg-luidspreker maakt gebruik van vijf afzonderlijke drivers, waaronder een 12 inch polypropyleen conuswoofer in een gesloten behuizing, twee 4 inch polypropyleen conus drivers voor het lage middenbereik, een 2 inch soft dome driver voor het bovenste middenbereik en dezelfde 0,75 inch titanium dome tweeter die te vinden is in McIntosh’s XR50 boekenplank- en XR100 vloerstaande modellen.

Met de ML1 Mk II kunnen audioliefhebbers versterkers aansluiten met een vermogen tot wel 600 Watt. McIntosh belooft een vergelijkbare basrespons als de M1-LC, maar dit keer zonder de noodzaak van een equalizer. Bij het originele model was de MQ101 of MQ102 nog vereist.

De speakers worden geleverd met een bijpassende standaard, voorzien van een vintage naamplaatje van gegoten aluminium aan de voet. Deze toevoeging benadrukt het oog voor detail en vakmanschap dat McIntosh in zijn producten legt.

Voor meer informatie over de McIntosh ML1 Mk II kan je terecht op de officiële website van het bedrijf.

Verkooppunten van het merk mcintosh