McIntosh, een vertrouwd merk bij audiofielen wereldwijd, viert een bijzondere mijlpaal in hun samenwerking met de legendarische band Grateful Dead. Sinds 1949 hebben muziekliefhebbers McIntosh vertrouwd als het gaat om sfeervolle belevingsproducten die een zeer, zeer hoge geluidskwaliteit neerzetten. En nu, bijna vijftig jaar na de iconische Wall of Sound, zijn ze verheugd om samen met Dead & Co The Final Tour 2023 te vieren.

In 1974 werd de samenwerking tussen McIntosh en de Grateful Dead voor altijd verankerd in de muziekgeschiedenis. De Grateful Dead trok recordbrekende menigten naar hun concerten. Ze realiseerden zich dat audio-apparatuur nodig was om hun geluid te versterken. Ze creëerden de baanbrekende Wall of Sound, een systeem met meer dan 600 luidsprekers, en versterkten het met McIntosh high-fidelity versterkers. Sindsdien hebben McIntosh en de Grateful Dead hun samenwerking voortgezet.

Ter gelegenheid van hun decennialange samenwerking, hebben McIntosh en de Grateful Dead exclusieve co-branded merchandise ontworpen. Fans kunnen de legendarische concertervaring thuis recreëren met de aangepaste RS150 en RS250 draadloze luidsprekers. Deze zullen het beroemde ‘dancing bears motief’ en het ‘Stealie logo’ van de Grateful Dead combineren met McIntosh’s kenmerkende logo en blauwe meters.

Met The Final Tour 2023 kunnen fans de unieke synergie tussen de audiotoestellen van McIntosh en de tijdloze muziek van de Grateful Dead ervaren, wat resulteert in een meeslepende ervaring die fysieke grenzen overstijgt.

McIntosh blijft zich inzetten om de muziek van de Grateful Dead levend te houden en hoopt hun ‘erfenis’ voort te zetten in de komende decennia. De limited edition-producten zijn exclusief verkrijgbaar op de McIntosh-website, samen met andere merchandise zoals het Wall of Sound T-shirt en sweatshirt.

Verkooppunten van het merk mcintosh