Automat. Dat is dat de nieuwe productlijn van platenspelers die Pro-Ject mag voorstellen aan het grote publiek. Vol trots en eerlijk gezegd… dat mag ook wel. Hun eerste product dat ‘de spits heeft afgebeten’ om het met een spreekwoord te zeggen: de Automat A1. Zoals de naam misschien al doet vermoeden, betreft dit model een volautomatische draaitafel. Pro-Ject laat alvast weten technologie te hebben ontwikkeld die hen toegang heeft geboden tot het creëren van automatische draaitafels die volledig voldoen aan hun strenge normen wat betreft geluidskwaliteit.

Pro-Ject Automat A1Met deze Automat line-up, die tot op dit eigenste moment enkel en alleen bestaat uit de A1 (hopelijk komt er snel meer aan), heeft Pro-Ject overduidelijk een nieuw hoogtepunt bereikt van automatische draaitafelontwerpen. Doordat er gebruik is gemaakt van betrouwbare technologie waarbij de techniciteit heel nauwkeurig is opgezet, is Pro-Ject erin geslaagd om hun typische ‘sound’ én filosofie naar een geheel nieuw publiek te brengen. Daarmee brengt het welbekende audiomerk betaalbare en tegelijk hoogwaardige HiFi bij de mensen thuis. En dat alles op een wel zeer toegankelijke manier.

De Pro-Ject A1 is voorzien van een volautomatisch draaitafelsysteem waarbij de snelheid elektronisch geregeld wordt tot 33 of 45 toeren per minuut. Dit exemplaar heeft een 8,3 inch ultralichte aluminium toonarm ‘aan boord’. Dit wordt verder nog gecombineerd met een Ortofon OM10 element dat naadloos integreert en tegelijkertijd perfect aansluit bij de ontwerpprincipes van het Automat assortiment. Hierdoor wordt een buitengewoon snelle respons mogelijk. Alsook detail in termen van transiënten en microdynamica.

Lees ook


Pro-Ject Debut ProVerjaardag Pro-Ject wordt gevierd met de Debut Pro draaitafel

 


 

De ‘headshell’ is gemaakt van een polymeer dat met koolstofvezel versterkt is. Iets dat de stabiliteit en stijfheid in combinatie met het gewicht alleen maar ten goede komt. Het ‘composietmateriaal’ resulteert in een uitstekende interne demping.

Het ‘chassis’ is gemaakt van hout. De ontwerpers hebben, waar mogelijk, holle ruimtes vermeden zodanig dat er net genoeg ruimte over is gebleven om alles nauwkeurig te laten passen in het ‘binnenwerk’ van de Automat A1. Op die manier kan de zware massa van het chassis ongewenste resonanties tot een minimum beperken.

Om een perfect aansluiting op jouw versterker te garanderen, wordt er een hoogwaardige phono RCA-kabel gebruikt. Meer bepaald de ‘Connect it E’. Dit is een semi-gebalanceerde kabel met lage capaciteit en superieure afscherming.

Heb jij op dit moment geen phono-voorversterker in jouw huidige HiFi-opstelling? Geen probleem, Pro-Ject ‘got you covered’ want er is een ingebouwde schakelbare voorversterker beschikbaar. Deze kan je eenvoudig in- en uitschakelen.

De A1 wordt met de hand gemaakt in Duitsland door een traditionele fabrikant met een schat aan ervaring in het maken van automatische draaitafels. Voor 98 procent worden de afzonderlijke componenten zelfs geproduceerd in Duitsland.

“Paired with Pro-Ject technology and ideas, we set new standards in automatic turntable design. Our new A1 is your best companion to comfortably enjoy your favourite vinyls.”

Nieuwsgierig naar de belangrijkste kenmerken? Hieronder sommen we er alvast enkele op:

  • Snelheden: 33 of 45 toer per minuut (elektronisch geregeld)
  • Aandrijfprincipe: riemaandrijving (volautomatisch)
  • Wow & flutter: +/-0,27% (33), +/-0,25% (45)
  • Speed drift: +/-0,75% (33), +/-0,65% (45)
  • Signal to noise: 65 dB
  • Toonarm: ultralichte 8,3” aluminium toonarm
  • Effectieve armlengte: 211 mm
  • Overhang: 19,5 mm
  • Afmetingen: 43 x 13 x 36,5 cm
  • Gewicht: 5,6 kg (netto)

Kan je niet genoeg krijgen van al het moois dat deze Automat A1 draaitafel van Pro-Ject jou te bieden heeft? 1 adres: project-audio.com. Of nog beter: breng een bezoekje aan een gespecialiseerde vakhandel in jouw buurt en laat je overtuigen door het weergaloze ‘vinyl geluid’ waarvoor Pro-Ject kan zorgen.

Verkooppunten van het merk pro-ject