Zoals eerder aangegeven in onze review van de Sonos Ray soundbar, waren er onbevestigde geruchten dat Sonos op de proppen zou komen met een nieuwe subwoofer. Een exemplaar dat zowel qua prijs als formaat een mooie aanvulling vormt op de Ray soundbar. En vandaag is het zover: ze kondigen hun Sub Mini aan. Een draadloze subwoofer die naar eigen zeggen een nieuwe standaard zet als het gaat om een krachtige, uitgebalanceerde bass. Deze telg borduurt verder op het succes van Sonos’ originele én bekroonde Sub (die we ook al warm mochten onthalen in deze review). Zijn ‘kleinere broer’ produceert een helder laag en is qua design vervat in een compacter, cilindrisch ontwerp.

Klein maar krachtig, zo omschrijft Sonos hun Sub Mini. De subwoofer versterkt de lage frequenties van films, muziek, games en nog veel meer. Net na de introductie van twee nieuwe soundbars, de Beam (Gen 2) en Ray, breidt Sonos het home cinema portfolio verder uit. De Sub Mini is de nieuwe subwoofer binnen het gamma en staat een ‘schavotje’ lager dan de originele Sub. Deze ‘opvolger’, of beter gezegd: dit ‘familielied’, maakt het makkelijker dan ooit om je streaming ervaring een boost te geven. Centraal staan 4 dingen: een bass zonder ‘gezoem’, een uitgebalanceerd geluid, een goede integratie met andere apparaten én als ‘kers op de taart’: een naadloze installatie.

Lees ook


Sonos Ray Review soundbarSonos Ray: Review soundbar

 


 

Er zijn in totaal twee speciale woofers toegevoegd. Dankzij de geavanceerde verwerking worden diepe, dynamische lage tonen in de praktijk gebracht zonder ‘gezoem’ of ‘getril’. Als we ‘onder de motorkap’ zouden kijken, krijgen we al snel uit een akoestisch afgesloten behuizing te zien waarbij woofers (naar binnen gericht) een kracht-opheffend effect realiseren dat vervorming neutraliseert.

“We zijn inmiddels in een streamingtijdperk aanbeland waarin kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit, met makers en platforms die investeren in meeslepende entertainmentervaringen die eersteklas geluid op de voorgrond plaatsen.”

Dat zegt Maxime Bouvat-Merlin, ‘SVP for Hardware and Operations’ bij Sonos. De producent van sfeervolle belevingsapparaten verwelkomt de Sub Mini maar al te graag. Het is een verrijking voor hun Sonos familie, zodus ook voor hun home cinema assortiment. Hiermee willen ze overigens een geluid van bioscoopkwaliteit tot bij de luisteraar in de huiskamer brengen.

Lees ook


Sonos Sub: Review subwoofer

 


 

Daarnaast pakt Sonos uit met een uitgebalanceerd geluid. Hoe ze dat in de praktijk brengen? Geavanceerde digitale signaalverwerking die de bassweergave maximaliseert. Tegelijkertijd worden volle en lage frequenties, die je zou verwachten van een veel grotere subwoofer, gerealiseerd. De Sub Mini neemt de laagste frequenties voor zijn rekening zodat gekoppelde speakers zich op de midden- en hoge frequenties kunnen richten.

Voor de lezers onder jullie die al bekend waren met Sonos: de fabrikant beschikt over een heel ecosysteem van producten die met elkaar geconnecteerd kunnen worden. Zo ook de Sub Mini. Het toestel is compatibel met onder andere de Beam of Ray en kan gecombineerd worden met een Sonos One (SL). Klaar om te laten weten dat het ‘All About That Bass‘ is op je privédansvloer?

Met slechts een paar ‘tikken’ in de Sonos app kan je de Sub Mini aan je systeem toevoegen. Hij is te combineren met verschillende Sonos speakers zodat je een mooi ‘sound system’ creëert. Ongeacht of je nu een housewarming organiseert of een filmavondje met vrienden. Door middel van Trueplay wordt het geluid ‘gefinetuned’. Daarmee worden reflecties door muren en meubels gedetecteerd om je de beste luisterbeleving te bieden, volledig afgestemd op de ruimte.

Voorts oogt de Sub Mini, gebaseerd op de foto’s, erg fraai en elegant. Het heeft een ronde vorm. Door al het bovengenoemde, integreert deze subwoofer naadloos in je interieur. Zonder al te veel plaats in te nemen (of aandacht te trekken).

De Sub Mini van Sonos is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 6 oktober 2022. Of je dit apparaat ook voor een ‘mini prijs’ in huis haalt? We zouden zeggen: oordeel vooral zelf. De Sonos Sub Mini wisselt van eigenaar voor 499 euro. In vergelijking met zijn ‘grotere broer’ is dat een verschil van 350 euro (ter informatie: de Sonos Sub gaat, op het moment van schrijven, over de toonbank voor 849 euro). Er is de keuze tussen een zwarte of witte uitvoering.

Meer weten over Sonos’ Sub Mini? Je leest er alles over op de productpagina.

Verkooppunten van het merk sonos