Een nieuwe firmware update van Yamaha zal av-receivers uit 2016 grondig updaten. Als eigenaar van zo’n receiver kan je binnenkort ook genieten van Dolby Vision, TIDAL, Deezer en HLG.

De volgende modellen zullen de update ondergaan: de RX-V681, de RX-A860, de RX-A1060, de RX-A2060, de RX-A3060 en de CX-A5100. We weten nog niet precies wanneer het zover is, maar het zal zeker voor het einde van dit jaar zijn, zegt het merk. Verder beloven ze ook verdere firmware updates voor dit jaar.

Dolby Vision

Ondertussen zijn we tamelijk bekend met Dolby’s versie van High Dynamic Range, en zagen deze technologie al bij LG, Sony en Oppo. Netflix biedt ook ondersteuning voor Dolby Vision, net als diverse UHD-Blu-rayspelers.

HLG

Van Hybrid Log Gamma heeft de gemiddelde consument nog niet veel kaas gegeten. Deze HDR-standaard mikt vooral op tv-programma’s en voegt eigenlijk SDR en HDR samen in één signaal. Zo kan een HDR-tv HDR weergeven terwijl een niet-HDR-tv het SDR-signaal weergeeft.

Streamingdiensten TIDAL en Deezer verschijnen ook met de update, en brengen zo onder andere MQA-kwaliteit naar de Yamaha av-receivers.

Verkooppunten van het merk yamaha