Pakkend ruimtelijk 3D-geluid on demand: met de YAS-109 en de YAS-209 presenteert Yamaha twee nieuwe soundbars, die hoogwaardige DTS Virtual:X® audioweergave met geïntegreerde spraakbediening via Amazon Alexa combineren. Via Spotify Connect, Amazon Music of Bluetooth heeft u altijd de beschikking over een grenzeloze wereld van muziek. Dit alles is verpakt in een slanke behuizing die een blikvanger is in iedere kamer.

Ruimtevullend 3D-geluid met DTS Virtual:X®

Films beleven alsof u in de bioscoop zit en pakkende videogame-sound hoeft niet ingewikkeld te zijn: de Yamaha soundbars YAS-109 en YAS-209 worden eenvoudig voor de televisie geplaatst of aan de muur bevestigd. Naast een HDMI®-ingang en -uitgang (met ARC) heeft u ook de beschikking over een optische ingang. Zo hoeft u slechts één kabel te leggen en er klinkt al ruimtevullend 3D-geluid in de hele kamer. De sound komt levensecht van alle kanten naar de luisterpositie. De basis wordt gevormd door de DTS Virtual:X®-technologie, ook de indelingen Dolby Digital en DTS Digital Surround worden ondersteund. Zo worden actie-blockbusters en moderne games een adembenemende ervaring.

Amazon Alexa geïntegreerd: u hoeft geen vinger uit te steken

De bediening van de nieuwe Yamaha soundbars kan niet eenvoudiger: in samenwerking met Amazon heeft Yamaha de Alexa-spraakbediening geïntegreerd in de YAS-109 en de YAS-209, via de ingebouwde microfoons worden spraakopdrachten betrouwbaar herkend en uitgevoerd. Zo kan het volume heel eenvoudig en uiterst comfortabel on demand worden veranderd. Afhankelijk van uw voorkeur kan Alexa ook worden gedempt of volledig worden gedeactiveerd als de soundbar is uitgeschakeld. De intuïtieve afstandsbediening heeft een speciale knop voor de Alexa-bediening en biedt daarnaast een klassieke bediening als alternatief voor Alexa. Ook de bediening met Apple® en Android™ smartphones en tablets is mogelijk via een gratis Yamaha-app.

Features en technologieën voor de beste beleving

Yamaha heeft de nieuwe soundbars voorzien van tal van features en technologieën om de weergave van alle media en bronnen te optimaliseren. De ondersteuning van 4K-HDR-video garandeert de beste videoweergave van aangesloten bronnen zoals bijvoorbeeld een Blu-Ray-speler. Dankzij de Yamaha Clear Voice-technologie zijn dialogen uiterst helder en verstaanbaar. Zo is bijvoorbeeld tijdens actiescènes of sportuitzendingen ieder woord perfect te horen ondanks omgevingsgeluid. Om naast films en videogames ook te genieten van uw eigen muziek in de beste kwaliteit, staan naast de overdracht via Bluetooth® van smart mobiele apparaten ook de streamingdiensten Spotify Connect en Amazon Music ter beschikking.

Het complete entertainmentpakket in een slank design

Het pakkende ruimtelijke geluid en de enorme hoeveelheid features zijn verpakt in een afzonderlijke, slanke behuizing die dankzij het elegante design een blikvanger is in iedere kamer. Terwijl in de YAS-109 twee ingebouwde diepe-tonen-luidsprekers voor een krachtige bas zorgen, wordt de YAS-209 geleverd met een extra draadloze subwoofer, die explosies, ruimtegevechten en fantasy-spektakels nog indrukwekkender binnen de eigen vier muren overbrengt.

Algemene informatie, prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Yamaha soundbars YAS-109 en YAS-209 met geïntegreerde Alexa-spraakbediening zijn vanaf augustus/september in de handel verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs voor de YAS-109 bedraagt 299,00 euro, de YAS-209 met extra draadloze subwoofer kost 429,00 euro, beide inclusief btw.

Verkooppunten van het merk yamaha