Met de RX-S602 presenteert Yamaha het nieuwste slimline-model voor de huidige AV-receivergeneratie. In de compacte behuizing van de 5.1-kanaals-netwerkreceiver bevindt zich de allermodernste techniek voor eersteklas Home Entertainment. De RX-S602 ondersteunt bovendien de nieuwste generatie van Yamaha MusicCast en is hiermee een flexibel uitbreidbare basis voor ieder Multiroom-netwerk.

Elegant en slank

De RX-S602 weet zich dankzij zijn compacte afmetingen uiterst flexibel in de woonkamer in te voegen. Met een hoogte van slechts 111 millimeter vindt hij zijn plek in ieder woonconcept. Samen met de optionele draadloze uitbreidingsluidsprekers MusicCast 20 en MusicCast 50 betekent dit een maximale flexibiliteit bij het ontwerpen van de Home-Cinema-set-up. De kleine vorm en de grote prestaties zijn mogelijk door speciaal door Yamaha ontwikkelde componenten, die zijn ondergebracht in de elegante behuizing met aluminium-frontscherm. De RX-S602 is verkrijgbaar in de kleuren wit, titanium en zwart.

Yamaha MusicCast-surround

Yamaha MusicCast brengt muziek naar elke kamer. De Multiroom- geluidswereld verbindt alle apparaten in het lokale netwerk voor ongecompliceerd muziekgenot. Zo levert de AV-receiver RX-S602 ook hi-res- audioformaten zoals FLAC (92 kHz / 24-bit) en WAV (192 kHz / 32-bit) of Apple Lossless (96 kHz / 24-bit) in eersteklas kwaliteit vanaf iedere bron door het hele huis. De splinternieuwe MusicCast-surroundtechnologie maakt het bovendien mogelijk om het Home Cinema-geluid uit te breiden. Aan de compatibele draadloze luidspreker MusicCast 50 of MusicCast 20 en de draadloze subwoofer MusicCast SUB 100 kan op ieder moment functionaliteit worden toegevoegd voor een nog krachtiger ruimtelijk geluid.

7.1-akoestiek met CINEMA DSP 3D

De RX-S602 laat films, series, muziekalbums en videogames nog beter klinken met briljant 5.1-kanaals surround-sound. CINEMA DSP 3D zet de deur nog verder open naar andere geluidswerelden en levert met Virtual Speaker-technologie driedimensionale sound zonder dat er daadwerkelijk fysieke luidsprekers aanwezig zijn. Zelfs met een 5.1-systeem ontvouwt zich zo een pakkende audio-ervaring op het niveau van een 7.1-kanaalsset- up. Voor een nog levendiger geluid zorgt de Yamaha Compressed Music Enhancer, die speciaal voor het verbeteren van muziek bij het afspelen via Bluetooth® is geoptimaliseerd.

Dolby VisionTM 4K-Ultra HD en HDR

Modern Home Entertainment verwent niet alleen de oren, maar ook de ogen. De RX-S602 garandeert het allerhoogste optisch genot met Dolby VisionTM. In 4K-Ultra HD verkrijgbare series, films en videogames worden met briljante beeldkwaliteit gepresenteerd en HDR-ondersteuning levert realistische beelden met een hoger contrastbereik en vollere kleuren. Vier HDMI- ingangen bieden voldoende aansluitmogelijkheden voor afspeelapparaten.

Muziek-streaming en DAB/DAB+ tuner voor digitale radio

De combinatie van RX-S602 en MusicCast laat niet alleen de thuismuziekbibliotheek krachtig in iedere ruimte klinken – door de geïntegreerde DAB/DAB+ tuner staan talrijke radiozenders in hoge geluidskwaliteit in het hele huis altijd klaar. Bovendien ondersteunt de 5.1-kanaals-netwerkreceiver streaming-diensten zoals Spotify, Napster en Deezer.

Automatische inmeting met app-bediening

De slimline-receiver maakt Home Entertainment licht te bedienen. De automatische inmeting YPAO zorgt met behulp van de meegeleverde microfoon voor instellingen die individueel aan de ruimtelijke omstandigheden zijn aangepast en een perfect geluid leveren. Met de AV Controller-app kunnen bovendien alle functies en instellingen van de RX-S602 eenvoudig verder worden bediend via de smartphone of tablet.

Prijzen en beschikbaarheid

De Yamaha slimline-AV-receiver RX-S602 is vanaf september 2018 verkrijgbaar in de vakhandel in de kleuren zwart, titanium en wit. De prijs wordt later bekendgemaakt.

Verkooppunten van het merk yamaha