Heel recentelijke kwam Yamaha aanzetten met niet één, niet twee maar wel drie spiksplinternieuwe AV-receivers. Respectievelijk de RX-A8A, RX-A6A en RX-A4A die alvast erg warm onthaald werden door het grote publiek. Nu komt de fabrikant van hoogwaardige belevingstoestellen aanzetten met een firmware-update voor respectievelijk de RX-A8A, RX-A6A en RX-A4A binnen hun Aventage line-up. Wat jou daarmee wordt gebracht? Iets dat te maken heeft met Auro-3D (wel enkel voor de RX-A8A en RX-A6A).

Auro-3D. Het ‘surroundsysteem’ dat ervoor zorgt dat jij volledig wordt ondergedompeld in het verhaal. Zeg maar: van kop tot teen. Een geluidservaring om ‘u’ tegen te zeggen. Auro-3D wordt vanaf heden dus toegevoegd aan de RX-A8A en RX-A6A AV-receivers na het uitvoeren van een firmware-update. Auro-3D was natuurlijk al beschikbaar via Dolby Atmos, maar het is nooit verkeerd om wat ‘extra’ achter de hand te hebben… Leuk nieuws dus voor trotse eigenaars van bovengenoemde modellen.

Lees ook


Een nieuwe stap in de toekomst met Yamaha’s Aventage AV-receivers

 


 

Met deze ‘upgrade’ wil Yamaha ervoor zorgen dat de best mogelijke prestaties gegarandeerd worden. Buiten Auro-3D voor de RX-A8A en RX-A6A specifiek, heeft Yamaha nog enkele ‘bugfixes’ aangebracht die betrekking hebben tot Dolby Vision en SURROUND:AI. Als aanvulling daarop laten ze weten dat er andere stabiliteitsverbeteringen zijn doorgevoerd.

Wil je de firmware van jouw RX-A8A, RX-A6A en/of RX-A4A updaten? Dan kan je op de website van Yamaha het installatiebestand downloaden. Let wel op: als de firmware versie 1.59 of hoger is, dan is de AV-receiver al up-to-date. Als je effectief de firmware naar een ‘hoger niveau’ wil brengen op de receiver zelf, ga dan achtereenvolgens naar: MENU (CONNECT) – Settings – Firmware Update. Vervolgens ben je klaar om nóg intenser te genieten van jouw favoriet films, series, games, …

Verkooppunten van het merk yamaha