Het veelgeprezen audiomerk Bowers & Wilkins stelt ons voor aan de nieuwe generatie Zeppelin. Dé speaker, die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2007 als de ultieme iPod-dock, maakt zijn opwachting in 2021 met een nóg beter geluid, een mooier uiterlijk in combinatie met slimme functies. Door het uitgebreide aanbod van streamingdiensten in de B&W Music App is het mogelijk om naar je favoriete muziek te luisteren waarbij een kwalitatief geluid de bovenhand neemt. Net zoals we dat gewoon zijn van de Britse audiofabrikant. Muziek luisteren via AirPlay 2 of bluetooth? Check, dubbel check!

Elke nieuwe generatie van de Zeppelin is toonaangevend op vlak van design wat het best omschreven kan worden met termen als ‘mooi’ en ‘uniek’. Al meer dan 15 jaar. En net zoals elk ontwerp van Bowers & Wilkins, wordt ook hier weer de vorm bepaald door de akoestiek. Erg fraai!

Bowers & Wilkins Zeppelin

Maar wat mag jij verwachten van deze ‘muzikale Zeppelin’? Dit betreft een compleet stereosysteem dat vervat zit in één behuizing. Het is opgebouwd rond een centrale, grote subwoofer met een speciale linker- en rechterluidspreker. Dit alles wordt aangedreven door een versterking van niet minder dan 240 Watt.

Er wordt gebruik gemaak gemaakt van uiterst hoogwaardige componenten die gemonteerd zijn in een extreem rigide, FEA-geoptimaliseerde behuizing. Deze laatste is met de nodige zorg ontworpen om de best mogelijke akoestische prestaties te garanderen. Bowers & Wilkins laat weten dat ze dit hebben gerealiseerd met een minimum aan materiaal rond de randen van elke drive-eenheid voor een optimale spreiding qua geluid. Het resultaat? Een kamervullend stereogeluid dat ook jij in huis kan halen.

De Zeppelin heeft twee ontkoppelde double-dome tweeters aan boord die oorspronkelijk gebruikt werden in de bekroonde 600 Anniversary Series. Ze zijn door een nauwgezette plaatsing volledig geïsoleerd van trillingen die door de behuizing worden gegenereerd. Zo wordt er een breed, ruimtelijk en zeer accuraat geluid de kamer ingestuurd.

De tweeters zijn gekoppeld aan middentoners (90 mm) die gebruik maken van de gepatenteerde Fixed Suspension Transducer technologie (FSTTM). Deze technologie wordt toegepast in alle hoogwaardige staande luidsprekers van het Britse merk. Waaronder de referentie 800 Series Diamond, favoriete monitorluidspreker in de Abbey Road Studios.

Tot slot is er nog de nieuwe 150 mm subwoofer die synoniem staat voor een open, gedetailleerde en verfijnde bas. Perfect voor het hoge-resolutie systeem van de Zeppelin. Deze is gemonteerd in het ‘hart’. Het ontwerp is zorgvuldig geoptimaliseerd om het ongewenst ‘schommelen’ van de kast tijdens het gebruik te voorkomen. Door de combinatie van B&W’ bewezen driver unit technologie met het nieuwe hoge-resolutie streaming platform, is het naar eigen zeggen simpelweg de beste in zijn soort.

“The beauty of sound.”

Ze voegen er aan toe dat je dankzij de nieuwe Zeppelin zelf niet langer hoeft te kiezen tussen een volledig uitgeruste draadloze luidspreker of een verfijnd ontwerp met kamervullend geluid. De Zeppelin biedt ze allebei aan.

Iets dat we nog niet belicht hebben in dit nieuwsbericht omtrent de Zeppelin: de connectiviteit. Je luistert onmiddellijk naar de muziek waar je van houdt. Je streamt simpelweg vanaf je mobiele apparaat, tablet of computer. Al dan niet via AirPlay 2 of bluetooth.

De gekende Bowers & Wilkins Music App wordt ondersteund waardoor je direct toegang krijgt tot een groot aantal streamingdiensten waaronder Spotify, Deezer, Last.fm, Qobuz, Soundcloud, TIDAL en TuneIn.

De Zeppelin zal verkrijgbaar zijn in twee afwerkingen: een donkere (midnight grey) en een lichte (pearl grey) kleur. Overigens heeft de speaker schakelbare en dimbare sfeerverlichting die een zogenaamd ‘halo-effect’ creëeren op het metalen voetstuk.

En, niet onbelangrijk. Het lijkt erop dat Bowers & Wilkins hun Zeppelin al ‘future proof’ heeft gemaakt want naar verwachting zal vanaf begin 2022 de multi-room functie geïntroduceerd worden. Dit zal het mogelijk maken om connectie te maken met andere nieuwe Zeppelins of apparaten uit de Formation-reeks in een multiroom-omgeving. Als dat geen speaker is die ontworpen is om lang mee te gaan?

Verkooppunten van het merk bowers-wilkins