Bowers & Wilkins viert de 30e verjaardag van hun iconische luidspreker, de Nautilus. Deze speaker is wellicht één van de meest visueel aantrekkelijke exemplaren op de markt. De Nautilus is en blijft een unieke combinatie van ongebreidelde ambitie en revolutionair design. Met andere woorden: het resultaat van echt buiten vaste kaders denken en de perfecte samenvatting van de filosofie van het merk.

Al 30 jaar lang vervaardigt Bowers & Wilkins hun Nautilus met de hand op bestelling in de fabriek in het Britse Worthing. Om deze mijlpaal te vieren, heeft Bowers & Wilkins een unieke uitvoering van deze ultra-high-end luidspreker in optima forma gecreëerd. Afgewerkt met een prachtige Abalone Pearl lak die op passende wijze glans geeft aan dit bijzondere jubileum.

Het idee achter de Nautilus was simpel maar uitdagend: een luidspreker die niet als een luidspreker klinkt. Na vijf jaar onderzoek en ontwikkeling, introduceerde Bowers & Wilkins de exponentieel tapse buis voor luidsprekers, wat leidde tot de creatie van de Nautilus. Alsook vele andere innovaties die het merk tot op de dag van vandaag beïnvloeden.

Naast de al even opmerkelijke 801, de favoriet bij professionals in de muziekindustrie wereldwijd, heeft Nautilus er in belangrijke mate aan bijgedragen dat Bowers & Wilkins wereldwijd het toonaangevende audiomerk is geworden dat het nu is. De Nautilus wordt nog steeds op een arbeidsintensieve manier met de hand gebouwd. Om een idee te geven: alleen al het bouwen van één luidsprekerbehuizing kost meer dan een week. En dan is er nog niets geschuurd, geverfd of gepolijst.

Het staat als een paal boven water: de vraag overtreft het aanbod. Goed om te weten: er is een wachtlijst van twee jaar. Nog altijd is er geen ander product binnen de audiobranche dat zich qua geluid of uiterlijk kan meten met Nautilus, onverminderd iconisch op het gebied van radicaal denken en revolutionair design. Het 30th Anniversary-paar is afgewerkt met Abalone Pearl als eerbetoon aan deze legendarische luidspreker.

Volgens Dave Sheen, de Brand President van Bowers & Wilkins, blijft de Nautilus een erg belangrijke spelen binnen het aanbod. In deze luidspreker brengen we alles naar voren wat uitzonderlijk is aan Bowers & Wilkins, alsook onze aanpak om ‘s werelds best klinkende en mooiste audioproducten te maken. Zonder concessies. In Beyond The Curve verkent Bowers & Wilkins de geschiedenis van dit. Benieuwd naar de bijhorende video?

In bovenstaand filmpje spelen de unieke luidsprekers, afgewerkt met Pearl-lak, de hoofdrol in een nieuwe film van Bowers & Wilkins over het verhaal achter het ontstaan van Nautilus, het vakmanschap en de passie waarmee elk paar wordt gemaakt. Met inbegrip van de buitengewone impact die dit ontwerp heeft gehad op de audiowereld.

De Nautilus is verkrijgbaar in drie standaard kleuren, maar het merk biedt ook een afwerking op basis van de voorkeuren van de klant. Na 30 jaar blijft de Nautilus een baanbrekend product binnen de audiobranche. Dit is het nog steeds een toonbeeld van innovatie en design.

Verkooppunten van het merk bowers-wilkins