Het Deense audiobedrijf DALI heeft een nieuwe luidspreker aangekondigd: de Menuet – Special Edition. Het is een tweeweg basreflex monitorluidspreker die eerder al op de markt was gekomen onder dezelfde naam (Menuet), maar nu volgt er dus een een afgeleide van dat model.

Zelf stellen ze het voor als een verbeterde en meer geavanceerde versie als de originele DALI Menuet. Ook is hij compacter dan zijn voorganger maar toch kan het apparaat een gelijkaardige klank neerzetten in vergelijking met grotere modellen.

Dali Manuet SE

Op technisch vlak zijn er ook enkele essentiële verschillen. Aan de achterzijde vind je bijvoorbeeld dezelfde aansluitblok terug als bij de Epicon productserie. Zo kan je alle soorten kabels gebruiken om alles aan te sluiten. Daarnaast heeft DALI ook gebruik gemaakt van hoogwaarde componenten waaronder condensatoren van het merk Mundorf.

De DALI Menuet SE beschikt ook over een woofer die uitgerust is met een akoestische spoelvormer gemaakt van glasvezel. Dit is gedaan om te zorgen voor een excellente weergave en minimale vervorming of verstoring.

De diameter van de woofer bedraagt 4,5 inch, terwijl dat bij die van de tweeter 28 mm is. Het frequentiebereik gaat van 59 Hz tot 25 kHz met een cross-over frequentie die ligt op 3 kHz. De gevoeligheid is op 86 dB (2,83 V / 1 m).

DALI heeft voor de productie van deze speciale luidspreker speciaal een medewerker aangeduid die telkens opnieuw zal instaan voor de bouw en afwerking. Als je de Menuet SE in huis haalt zal je ook merken dat de initialen van de betreffende medewerker op de luidspreker te vinden zijn aan de achterkant.

Dali Manuet SEDe tweeweg luidspreker word geleverd in een natuurlijke satijn walnoot afwerking, bovendien wordt hij ook nog eens een keer gelakt. Samen met de nerven en knopen heeft DALI een uniek design gecreëerd. Dit moet volgens hen symbool staan voor het ambachtelijke dat de fabrikant graag wil uitstralen.

Er is nog geen informatie bekend gemaakt wat betreft de leverbaarheid of adviesprijs. Wil je alvast wat meer weten over de originele DALI Menuet? Bezoek dan zeker eens deze website.

Verkooppunten van het merk dali