In heel wat apparatuur is tegenwoordig gebruikt gemaakt van geschakelde voedingen. Denk maar aan versterkers, projectors, muziekspelers, … Als er veel van deze apparaten tegelijk spelen, dan levert dit heel wat storingen op voor het net waarop deze zijn aangesloten. De Niagara 3000 low noise power distribution van AudioQuest zou hier een oplossing voor bieden.

AudioQuest Niagara 3000

Het apparaat doet vooral dienst als netfilter zodat het HF-ruis niet doorkomt. Aan de achterkant van de Niagara 3000 is er een batterij en een aantal stopcontacten terug te vinden. Twee van die stopcontacten zijn bedoeld voor apparaten die veel vermogen vragen, ze kunnen een piekbelasting aan van 55 Ampère gedurende 25 ms.

De Niagara 3000 heeft het gepatenteerde ground-noise dissipation system aan boord. Dat systeem moet ervoor zorgen dat de ruis via de aarde wordt teruggebracht zonder dat de veiligheid in gevaar dreigt te komen.

AudioQuest Niagara 3000Eerder bracht AudioQuest ook al twee varianten op de markt waaronder de Niagara 5000 en 7000. De Niagara 3000 is als het ware de kleinere ‘broer’ van deze apparaten. Er zijn heel wat technologieën die overeenstemmen in deze ‘serie’.

Zo is er o.a. het Level-X linear noise-dissipation system, dit zorgt voor een heel consistente en breedbandige ruisonderdrukking.

Daarnaast is er nog een ingebouwde overspanningsbeveiliging die zal beschermen tegen plotse netspanningspieken. Indien dit het geval zou zijn, dan wordt er met een automatische reset gezorgd dat de uitgangen weer voorzien worden van spanning. Dit systeem zal inschakelen indien de nominale ingangsspanning wordt overschreden met 17 procent.

Meer weten? Bezoek dan zeker eens de website van AudioQuest.

Verkooppunten van het merk audioquest