Sonos laat weten dat ze voor hun welkende S2 applicatie een software update uitrollen. Er worden nieuwe functies gelanceerd waaronder ondersteuning voor het decoderen van DTS Digital Surround. Als dat geen goed nieuws is? Het enige wat je moet doen is gaan naar ‘Instellingen’, ‘Systeem’, ‘Systeemupdates’, ‘Controleren op updates’ en vervolgens ben je klaar om de gloednieuwe update te installeren. Benieuwd wat je allemaal mag verwachten?

Doordat Sonos nu ook het decoderen van DTS Digital Surround heeft toegevoegd, krijgen klanten naar eigen zeggen een nog betere geluidservaring bij het gebruik van Blu-Ray en bv. spelconsoles. Maar dat is niet het enige want met deze update zet Sonos een volgende stap om high fidelity audio compatibel te laten zijn met alle entertainment die beschikbaar is. Nieuwsgierig naar alle verdere details omtrent de update?

We horen het jullie al denken: op welke fraaie belevingsproducten van Sonos heeft de integratie met DTS Digital Surround betrekking? DTS Digital Surround wordt nu ondersteund op de Arc, Beam (Gen 2), Beam (Gen 1), Playbar, Playbase en Amp (via de Sonos S2 app weliswaar). Heb jij één van de bovengenoemde modellen in huis en heb jij de update uitgevoerd? Dan er een icoontje te zien zijn op het Now Playing scherm van de Sonos-app wanneer DTS Digital Surround content wordt gestreamd.

Lees ook


Review Sonos MoveReview: Sonos Move

 


 

Natuurlijk impliceert deze update ook een batterijbesparing op de Roam en Move. Indien deze instelling ingeschakeld is, worden beide draagbare speakers automatisch uitgeschakeld na 30 minuten inactiviteit. Indien deze volledig uitgeschakeld zijn, dan behoudt de Move een batterijlevensduur tot 30 dagen en Roam tot 70 dagen. Is de batterijbesparing ingeschakeld? Dan moeten luisteraars Roam en Move inschakelen met de fysieke aan/uit-knop voordat ze beginnen met afspelen.

Sonos S2

Als derde zijn gebruikers van iOS, die muziek streamen, in de mogelijkheid om EQ-instellingen aan te passen op het scherm ‘Now Playing’. ‘Treble’, ‘Bass’ en ‘Loudness’: het is allemaal aanpasbaar. Om toegang te krijgen tot de EQ-instellingen in het scherm Now Playing, tik je op de schuifbalk voor volume en druk je op de instellingenknop aan de rechterkant. Helaas is dit voorlopig enkel nog beschikbaar voor iOS gebruikers. Sonos laten weten dat ondersteuning voor Android zal volgen in de komende maanden. Allen uitkijken daarnaar!

Verkooppunten van het merk sonos