Ben jij op zoek naar een nieuwe soundbar die ook het DTS Virtual:X surroundformaat ondersteunt? Dan is de Yamaha YAS-209 of YAS-109 misschien wel iets voor jou. Bovendien hebben ze ook Alexa aan boord, de gekende stemassistent van Amazon.

Alexa, turn the volume up in the lounge room. Dat is het enige wat je moet doen om het volume te verhogen. Een pak sneller dus als je je smartphone moet nemen om het volume aan te passen. Momenteel is het nadeel wel dat je enkel commando’s kan geven in het Engels. Muziek streamen kan via Spotify Connect of Amazon Music. Ook dat kan draadloos gebeuren via bluetooth of wifi.

Yamaha YAS 2019

De soundsbars zijn vooral bedoelt om te gebruiken bij televisies, Yamaha belooft je op die manier een kristalhelder geluid bij je favoriete films of serie. Beide modellen hebben één HDMI in- en uitgang. De HDMI-ingang kan 4K aan, net zoals High Dynamic Range (HDR) en Audio Return Channel (ARC).

Beide modellen kunnen omgaan met Dolby Digital en DTS, daarboven kunnen ze zelfs overweg met de eerder nieuwe formaten zoals bijvoorbeeld DTS Virtual:X. Dat is een kleine variatie op DTS:X, DTS:X is bovendien ook concurrentie voor Dolby Atmos.

Yamaha YAS 2019

De Yamaha YAS-209 en YAS-109 hebben maar 1 cijfer verschil in hun naam, dat zorgt er bijgevolg ook voor de er een kleine nuance is qua opbouw. De YAS-2019 heeft een draadloze en losse subwoofer, dat in tegenstelling tot de YAS-109 die woofers heeft die geïntegreerd zijn in de soundbar zelf.

Verkooppunten van het merk yamaha