Denon, wereldbefaamd fabrikant van kwalitatief hoogstaande home entertainment- en persoonlijke audioproducten, kondigt vandaag een gloednieuwe AVR-lijn met Dolby Atmos aan voor, een meeslepende en multidimensionale geluidservaring. De AVR-X4100W en AVR-X5200W zijn naar verwachting vanaf september verkrijgbaar als eerste Denon AVR’s met Dolby Atmos.

Met Dolby Atmos wordt de luisteraar langs alle kanten omgeven door een uitzonderlijk helder, krachtig, gedetailleerd geluid met sensationele diepte, zelfs boven het hoofd.

“Het feit dat enkelen van ‘s werelds grootste filmmakers de unieke audiobeleving van Dolby Atmos als hét middel zien om hun verhaal kracht bij te zetten, kan gezien worden als een waar eerbetoon,” aldus Yoshinori Yamada, Global Business Team Leader van Denons audio- en videoproducten. “Elk detail komt tot leven en het publiek heeft het gevoel echt midden in de film te zitten. Al met al een werkelijk ongeëvenaarde home-theaterervaring.”

Flexibele speakerconfiguraties
Alle Denon-receivers die compatibel zijn met Dolby Atmos beschikken over een verwerkingscapaciteit die garant staat voor een optimale 9-kanaals Dolby Atmos 5.1.4- of 7.1.2-surroundconfiguratie op basis van Audyssey MultEQ XT32-kalibratie, met gebruik van aan het plafond gemonteerde speakers of Dolby Atmos-speakers. Daarnaast bestaat de 5.1.4-speakerconfiguratie uit een traditionele 5.1-speakeropstelling, plus vier Dolby Atmos-speakers. De 7.1.2-speakerconfiguratie bestaat dan weer uit een 7.1-speakeropstelling, met daarnaast twee Dolby Atmos-speakers.


De AVR-X5200W heeft dankzij de inzet van een 7.1.4 Dolby Atmos-configuratie voldoende verwerkingscapaciteit voor ondersteuning van een volledige 11-kanaals Dolby Atmos-opstelling. De 7.1.4-speakerconfiguratie bestaat uit een traditionele 7.1-speakeropstelling, plus vier Dolby Atmos-speakers.

Prijs en beschikbaarheid
De AVR-X4100W en AVR-X5200W zijn naar verwachting vanaf september verkrijgbaar als eerste Denon AVR’s met Dolby Atmos. De AVR-X4100W zal verkrijgbaar zijn voor een consumentenadviesprijs van 1499 euro. Denon’s AVR-X5200W zal beschikbaar zijn voor een consumentenadviesprijs van 1999 euro.

Verkooppunten van het merk denon