Focal heeft een draadloze versie van de Sphear premium in-ears gelanceerd: de Sphear Wireless. Dit nieuwe model richt zich op audiofielen die vaak onderweg zijn. De oordopjes bieden een verscheidenheid aan functies, waaronder twee verschillende luistermodi die geschikt zijn voor verschillende omgevingsomgevingen.

Met de Focal Sphear Wireless kunnen gebruikers schakelen tussen twee verschillende luistermodi, een waarin de audio in de oorspronkelijke vorm wordt gepresenteerd en een andere met de naam “Loudness”, die de audio aanpast wanneer de gebruiker zich in een lawaaierige locatie bevindt. Wisselen tussen de twee modi wordt handmatig uitgevoerd met de in-line afstandsbediening.

Focal Sphear WirelessNaast de luistermodi beschikt de Sphear Wireless over krachtige bas, maar dan een die wordt omschreven als ‘gecontroleerd’ en realistisch. Een sandwich-diafragmadriver biedt een sterke toonbalans met zorgvuldige omgang met hoge tonen, met als resultaat een levensechte, dynamische geluidskwaliteit.

Naast de aandacht voor audiokwaliteit, heeft Focal de Sphear Wireless ontworpen om zowel visueel aantrekkelijk als comfortabel te zijn. Kopers krijgen traagschuim en siliconen oordop-opties voor verschillende voorkeuren en behoeften. De oordopjes hebben een bolvormig ontwerp waarvan Focal beweert dat deze gedurende lange tijd comfortabel is.

Het bedrijf biedt zijn nieuwe Sphear-model aan in vier verschillende kleuren: blauw, olijf, paars en zwart. In tegenstelling tot sommige concurrerende merken, koos Focal ervoor zachter tinten te gebruiken, wat een merkbaar maar bescheiden verzadigingsniveau opleverde.

De in-ears zijn verkrijgbaar voor een prijs van €99.

Verkooppunten van het merk focal