De Britse fabrikant van o.a. luidsprekers KEF heeft hun LS50 speakers, die ondertussen best wel gekend zijn onder het grote publiek, in een nieuw jasje gestopt. Of misschien beter gezegd in twee nieuwe jasjes aangezien ze op de proppen komen met twee gloednieuwe modellen: de LS50 Meta en de actieve LS50 Wireless II.

“LS50 Wireless II is more than a high-performance loudspeaker; it’s the perfect all-in-one speaker system, streaming from any source thanks to wireless compatibility.”

KEF LS50 MetaDeze kleine, leuke en compacte luidsprekers werden eerder al in 2012 al geïntroduceerd. Zowel de LS50 Meta als het actieve LS50 Wireless II model is voorzien van een behuizing die gemaakt is van ‘metamaterial’, een soort van nieuwe kunststof die ze ontdekt hebben. Doordat dit materiaal synthetisch is zou het naar eigen zeggen perfect zijn om het ongewenste geluid, dat geproduceerd kan worden door de drivers, op te vangen en op die manier de vervorming in de geluidsweergave aanzienlijk te verlagen.

Dan is er als tweede in rij nog de LS50 Wireless II, deze worden aangedreven door een Klasse D versterker van maar liefst 280 Watt (voor de middentoner/woofer) of een 100 Watt klasse AB versterker (voor de tweeter).

Draadloos muziek streamen? Dat is geen enkel probleem, zelfs in een relatief hoge resolutie van 24 bit bij 96 kHz. Ben je liever fan van een bekabeld systeem? Ook dan kan je nog steeds, net als zijn voorgangers, blijven genieten van je favoriete muziek in een 24 bit bij 192 kHz. Gewoon inpluggen en klaar!

Specificaties LS50 Meta

  • Frequentiebereik: 79 Hz – 28 kHz (±3dB) of 47 Hz – 45 kHz (-6 dB)
  • Impedantie: 8 Ohm
  • Aanbevolen vermogen: 40 Watt – 100 Watt
  • Grootte: 30,2 x 20 x 28,05 cm

KEF LS50 Meta

Specificaties LS50 Wireless II

  • Frequentiebereik: 45 Hz – 28 kHz (±3dB) of 40 Hz – 47 kHz (-6dB)
  • Impedantie: 8 Ohm
  • Aanbevolen vermogen: 100W (HF) of 280 Watt (LF)
  • Grootte: 30,5 x 20 x 31,1 cm

KEF LS50 Meta

Als eerste zal de KEF LS50 Meta verkrijgbaar worden, daarvoor is het nog even wachten tot de maand oktober want dan zouden de eerste leveringen de deur uit gaan. Je kan kiezen uit een zwarte grijze of rode afwerking. De adviesprijs hier zou liggen op afgerond 1.200 dollar.

Exact één maand later, in november, maakt vervolgens de KEF LS50 Wireless II dan zijn intrede. Ook dit model zal te verkrijgen zijn in dezelfde kleuren als de Meta maar daar is dan wel een meerprijs aan verbonden. Dit model zal over de toonbank gaan voor 2.500 dollar per paar.

Wil je graag meer te weten komen? Ga dan zeker naar de website van KEF en ontdek er alles over of bekijk zeker eens onderstaande video.

Audio Show iEar' 2018 KEF LSX luidsprekers

KEF was aanwezig op de Audio Show iear' met haar gloednieuwe LSX luidsprekers. Johan Coorg geeft je er graag wat meer informatie over in onze video. Zeker eens bekijken! 😉

Geplaatst door audiovideo2day op Vrijdag 23 november 2018

Verkooppunten van het merk kef