De vernieuwde smartphone LG V30 uit de V-serie zorgt voor een volledig nieuwe standaard met high-end multimedia technologieën. Zo beschikt de LG V30 over een OLED FullVision display met een strak en slank design, een f/1.6 diafragmacamera, een Crystal Clear lens in de dubbele camera, premium geluid met de Hi-Fi Quad DAC met slimme features zoals B&O PLAY, Google Assistant en spraakherkenning.
OLED FullVision display – slank, licht design in compact body
De LG V30 is uitgerust met een OLED FullVision display en is verpakt in een verrassend compacte, strakke en lichte behuizing. Zelfs met een groot 6-inch 18:9 OLED FullVision display is het toestel 8 millimeter korter en 3 millimeter smaller dan zijn voorganger, wat zorgt voor een stevigere en meer betrouwbare grip. Met een dikte van slechts 7,3 millimeter en een gewicht van 158 gram is de V30 daarnaast de lichtste smartphone in de categorie 6-inch en groter. Het geharde Gorilla® Glass 5, dat zowel de voor- en achterkant bedekt, is helemaal rond de rand gebogen. Dit zorgt voor een strakke, geïntegreerde look-and-feel. De dubbele camera aan de achterkant is smaller dan die op de V20, wat ervoor zorgt dat de achterkant van de V30 vrijwel helemaal vlak is.
Het QHD+ (2880 x 1440) OLED FullVision display biedt een snelle reactietijd, waardoor het kijken van een heftige actiefilm of het spelen van een game met snelle bewegingen moeiteloos kan. De V30 maakt optimaal gebruik van deze snelle reactietijd en de uitzonderlijke graphics dankzij het robuuste Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile Platform. Hiermee wordt Daydream – Google’s platform voor hoogwaardige, mobiele VR – ondersteund op de LG V30.
Professionele video’s met f/1.6 Crystal Clear lens en Cine Video
Naast de hoogwaardige beeldverwerking van het OLED-scherm, bevat de V30 videofuncties waarmee LG de lat wederom hoger legt en leider wordt op het gebied van smartphonevideografie. De dubbele camera aan de achterkant heeft het grootste diafragma ooit in een smartphone. Daarnaast is de camera uitgerust met een Crystal Clear glazen lens, die zorgt voor extra heldere en kleurrijke beelden. De V30 is ook uitgerust met een tweede 13MP groothoeklens met minimale randvervorming. Dit is bedoeld om opnames te maken van bijvoorbeeld grote groepen mensen, ruime interieurs en uitgestrekte landschappen.
De camera is een ijzersterke combinatie met de Cine Video modus. Met deze nieuwe modus kunnen gebruikers video’s monteren, aanpassen en verbeteren door er cinematografische filters overheen te plaatsen die passen bij verschillende filmgenres. Zo biedt Cine Effect 15 verschillende effecten om video’s een speciaal filmachtig gevoel te geven. De keuze bestaat onder andere uit filters voor romantische comedy, een thriller of een klassieke film.
Een andere nieuwe functie is Point Zoom. Waar het bij andere smartphonecamera’s alleen mogelijk was om in te zoomen in het midden van het scherm, maakt Point Zoom gebruik van geavanceerde algoritmes zodat je met de Zoom Slide functie op iedere plek van het scherm in kunt zoomen.
Superieur geluid met Hi-Fi Quad DAC
LG heeft de V30 uitgerust met een Hi-Fi Quad DAC, waarbij de audio-tuning gedaan is door het gerenommeerde B&O PLAY. Daarnaast komt de V30 met een headset van B&O PLAY in de verpakking om de audio-ervaring compleet te maken.
De V30 is de eerste smartphone wereldwijd die MQA (Master Quality Authenticated) technologie ondersteunt. Daardoor zijn audiobestanden met een hoge resolutie gemakkelijk te streamen. Ook de opnamefunctie van de V30 is verbeterd; de receiver werkt ook als microfoon om zoveel mogelijk geluiden op te vangen.
Handige features: Always-on Display, Floating Bar en Google Assistant
Het Second Screen van de V10 en V20 is bij de LG V30 geëvolueerd in een nieuwe Always-on Display (AOD) en Floating Bar. Wanneer het scherm uitgeschakeld is, vervangt het AOD het Second Screen door shortcuts te bieden naar Quick Tools en Music Player, zonder dat het scherm aangezet hoeft te worden. De semi-transparante Floating Bar zorgt voor snelle toegang tot wel vijf veelgebruikte functies en kan, indien gewenst, uit het FullVision display worden gesleept.
Ook is de V30 voorzien van Google Assistant. Met deze functie spreek je simpelweg de V30 aan met opdrachten. Zeg bijvoorbeeld: “Ok Google, take a wide angle selfie”, en de selfie-camera aan de voorkant wordt geopend, direct met de juiste wide angle-instelling. Link je Google Assistant met de V30 en Google Home, dan kun je ook eenvoudig een wasje draaien door enkel de V30 een opdracht te geven: “Ok Google, talk to LG to wash my clothes.”
De ontgrendeling op de LG V30 is geavanceerder dan ooit. Met vier verschillende opties kun je de V30 ontgrendelen: Face Recognition, Voice Recognition, Fingerprint Sensor en Knock Code.
Voor iedere situatie: duurzaam en veilig
De V30 combineert duurzaamheid en veiligheid met een slank en licht design. Een van de aspecten waardoor de duurzaamheid verbeterd wordt is de H-Beam structuur, een bouwtechniek gebruikt in moderne gebouwen die de rand met een metalen frame integreert. Het vlaggenschip is daarnaast uitgerust met Gorilla® Glass 5 en voldoet aan de eisen van het Amerikaans Ministerie van Defensie voor duurzaamheid. De V30 heeft 14 categorieën van de MIL-STD 810G Transit Drop Test doorstaan, waardoor het voldoet aan alle eisen voor militaire operaties. Dat de V30 dus wel tegen een stootje kan, staat buiten kijf.
De V30 is voorzien van een heat pipe en een koelblok om warmte snel weg te voeren. Ook kan het toestel zonder zorgen in elke situatie gebruikt worden omdat deze water- en stofdicht is (IP68). Stof komt er niet in en de V30 kan tot 30 minuten op anderhalve meter onder water doorbrengen.
Met Quick Charge 3.0 kan de accu van de V30 van 0 tot 50 procent opgeladen worden in dertig minuten. Ook kan de smartphone draadloos opgeladen worden.
De V30 wordt in vier verschillende kleuren gevoerd: Aurora Black, Cloud Silver, Moroccan Blue en Lavender Violet.
Technische specificaties:
Chipset: Qualcomm®Snapdragon™ 835 Mobile Platform
Display: 6.0-inch 18:9 QuadHD+ OLED FullVision Display (2880 x 1440 / 538ppi)
Geheugen: V30: 4GB LPDDR4x RAM / 64GB UFS 2.0 ROM / MicroSD (up to 2TB) V30+: 4GB LPDDR4x RAM / 128GB UFS 2.0 ROM / MicroSD (up to 2TB)
Camera:
Dubbele achter: 16MP Standard Angle (F1.6 / 71°) / 13MP Wide Angle (F1.9/ 120°)
Voor: 5MP Wide Angle (F2.2 / 90°)
Batterij: 3,300mAh OS: Android 7.1.2 Nougat
Afmetingen: 151.7 x 75.4 x 7.3mm
Gewicht: 158gram Netwerk: LTE-A 4 Band CA
Connectivity: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.0 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (3.1 compatible)
Kleuren: Aurora Black / Cloud Silver / Moroccan Blue / Lavender Violet
Overige kenmerken: IP68 water- en stofdicht / MIL-STD 810G Compliant / Crystal Clear lens / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / HDR10 / Daydream / Google Assistant / UX 6.0+ / Voice Recognition / Face Recognition / Fingerprint Sensor / Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 Technology / Wireless Charging

Verkooppunten van het merk lg