Leuk nieuws voor muziekliefhebbers die erg ‘fan’ zijn van Loewe, meer bepaald het portfolio van sfeervolle audioproducten. Het gerenommeerde merk zet een spiksplinternieuwe subwoofer in de ‘spotlight’ die erg compact is. Het exemplaar zorgt naar eigen zeggen voor een dynamisch, krachtig ‘basfundament’ en is daarmee een perfecte aanvulling op zowel de geïntegreerde audio-oplossingen van Loewe TV-toestellen (vanaf SL3) als op die van andere aanbieders (waarbij de audio-uitgang gelijktijdig met de televisie wordt gestuurd). Zoals de ‘traditie’ het wil, werd het apparaat ontwikkeld en ontworpen in Kronach (de hoofdvestiging van Loewe). Tijdens de ontwerpfase werd een speciale focus gelegd op de ‘grootte’, een draadloze connectiviteit en een ‘trillingsvrije’ geluidsweergave. Door dit ‘trio’ past de Loewe klang sub1 onopvallend in elke ruimte.

Laten we meteen met de deur in huis vallen: de Loewe klang sub1 oogt misschien klein, maar het is een echte ‘krachtpatser’. Niet vreemd met een vermogen van maar liefst 160 Watt. Een eersteklas bioscoopgeluid voor bij je thuis? Daar mag je volgens Loewe steevast op rekenen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het innovatieve design binnenin de subwoofer.

Als we een kijkje zouden nemen onder het ‘luxueuze chassis’, dan vinden we 4 vrij zwaaiende passieve ‘units’ terug in combinatie met twee actieve basluidsprekers (in de vorm van een zeshoek). Door een nauwgezette positionering wat betreft drivers is de Loewe klang sub1 ook bij hoge volumes absoluut trillingsvrij. Ruis, die regelmatig daarmee  gepaard gaat, wordt geëlimineerd.

Lees ook


Loewe klang s3-2Loewe klang s1: Review smart radio

 


 

Door het bovengenoemde is het team van Loewe erin geslaagd om een ‘constructie’ te ontwerpen die ongeveer de helft kleiner is in vergelijking met conventionele wooferconstructies (bij gelijkblijvende prestaties weliswaar). Het resultaat? De Loewe klang sub1 die slechts 28,7 x 28,7 x 15,8 cm (breedte x hoogte x diepte) groot is, of beter gezegd: klein/compact is.

Niet alleen liefhebbers van film en muziek zullen hun ‘hart’ kunnen ophalen, ook designliefhebbers worden op hun wenken bediend met de nieuwe subwoofer. De ontwikkelaars vertrouwen op een hoogwaardige materiaalkeuze en geven de elegant gevormde ‘krachtpatser’ een unieke uitstraling, die nog eens extra wordt benadrukt door het elegante omringende akoestische ‘weefsel’. Met inbegrip van de massieve bodem- en plafondpanelen. Het design wordt gecompleteerd door geraffineerde detailoplossingen zoals de stroomkabel waarbij de stekker onzichtbaar in de voet van de woofer ‘loopt’.

“De Loewe klang sub1 maakt gebruik van essentiële Loewe-merkwaarden: het geluid is exact afgestemd op de akoestische eigenschappen van Loewe-producten, terwijl vormtaal en materialen perfect harmoniëren met het actuele portfolio.”

Aldus Loewe. Voor een comfortabele installatie en ‘storingsvrije’ geluidsoverdracht tussen televisie en woofer, zet de producent in op een draadloze High-Performance verbinding. Zo maakt de klang sub1 zowel filmavonden met zinderend bioscoopgeluid als briljante concertbelevenissen in de woonkamer mogelijk. Er wordt een speciale klemtoon gelegd op kleinere ruimtes waarin deze ‘basspecialist’ een rijke geluidsweergave kan neerzetten tot net onder de 100 Hertz. Een compacte constructie, een consequent design en een hoogwaardig geluid? Check, dubbel check, triple check.

Lees ook


Loewe bild i.48 Review 4K televisieLoewe bild i.48: Review 4K televisie

 


 

Wat betreft de prijs en beschikbaarheid: een belangstellende haalt de Loewe klang sub1 in huis voor 449 euro. De eerste modellen zullen over de toonbank gaan bij erkende vakhandelaars vanaf midden september 2022. Leuk om te vermelden: als accessoire wordt een USB Bluetooth transmitter meegeleverd.

Verkooppunten van het merk loewe