Finally, that wait is over. Zoals je al verwachtte, zat er iets te ‘borrelen’ bij Bowers & Wilkins. Zeker als je ons nieuwsbericht hebt gelezen waarin we communiceerde dat Poulissen Audio Video Center op zaterdag 24 september zal uitpakken met Bowers & Wilkins’ nieuwste ‘paradepaardje’. Nu mag het nieuws eindelijk ‘uit de doeken’ gedaan worden. De gerenommeerde fabrikant komt aanzetten met een gloednieuwe 700 Serie. Deze bevat in totaal acht luidsprekermodellen. In de serie zijn terug te vinden: elegante vloerstaande, standmount- en centerluidsprekers die naar eigen zeggen garant staan voor de beste prestaties in hun klasse.

Het spreekt voor zich dat veel van dezelfde technologieën toegepast zijn als in de 800 Serie Diamond (lees: de topmodellen van Bowers & Wilkins). Een luidspreker waarop veel wereldberoemde opnamestudio’s vertrouwen. Bowers & Wilkins maakt zich sterk dat de 700 Serie synoniem staan voor topprestaties, gecombineerd met een fraai design dat naadloos aansluit bij elk interieur.

Het is duidelijk dat de nieuwe 700 Serie een volgende stap is in het beleid van Bowers & Wilkins om aan de 800 Series Diamond ontleende concepten en technologieën in te zetten. Tijdens een intensief ontwikkelprogramma van drie jaar heeft bijna elk element van de line-up een ‘transformatie’ ondergaan. Dat strekt zich uit van het ontwerp, de constructie, de afwerking, de behuizing tot en met essentiële akoestische en mechanische verbeteringen.

Met deze nieuwe lijn is de 700 Serie, qua modellen, de meest uitgebreide serie van Bowers & Wilkins. Met maar liefst acht types om uit te kiezen, waaronder drie vloerstaande luidsprekers, drie standmount-luidsprekers en twee speciale centerluidsprekers voor thuisbioscooptoepassingen.

Als we mogen uitgaan van de foto’s, lijkt het erop dat de ingenieurs onder andere hebben ingezet op een slankere behuizing. Een absolute primeur voor de 700 Serie. Ze hebben een gebogen voorpaneel. Drivers zijn in afzonderlijke ‘pods’ gemonteerd, een visuele én technische link met de 800 Serie Diamond lijn. De nieuwe vormgeving beperkt het diffractie-effect van de behuizing.

Maar dat is niet alles: de nieuwe behuizingen zijn niet alleen slanker maar worden ook aangeboden in een nieuwe uitvoering genaamd ‘Mocha’. Deze sterk generfde houtsoort sluit perfect aan bij de herziene afmetingen en hoogwaardige detaillering. Dit betreft een toevoeging op de reeds bestaande afwerking waaronder ‘Gloss Black’ en ‘Satin White’.

Tot zover het ‘uiterlijk’. Vier van de acht luidsprekermodellen in de nieuwe 700 Serie zijn uitgerust met dé iconische Solid Body Tweeter-on-Top technologie. Met name de vloerstaande luidsprekers 702 S3 en 703 S3, het standmount model 705 S3 en de centerluidspreker HTM71 S3. Met voorgaande exemplaren is het nu mogelijk om een volledig systeem samen te stellen voor jouw thuisbioscoop met alleen 700 Serie luidsprekers mét Tweeter-on-Top.

Belangrijk om te vermelden: het uiterlijke ontwerp van de Tweeter-on-Top is grondig herzien. De nieuwe behuizing wordt nog altijd uit één massief blok aluminium gemaakt, maar is nu langer uitgevoerd. Dit vermindert eventuele vervorming en maakt de geluidsweergave nog zuiverder. De verlengde vorm wordt aangevuld door verbeterde two-point decoupling die de tweeter beter vrijmaakt van de luidsprekerbehuizing. Dit zorgt ervoor dat een vrijer en opener geluidsbeeld werkelijkheid wordt.

“En het stopt niet bij deze mechanische verbeteringen. In het Tweeter-on-Top-membraan vinden we nog altijd de Carbon Dome tweeter van Bowers & Wilkins, met een eerste break-up-punt van 47 kHz, gekoppeld aan verbeterde spreekspoelen met ventilatie en nieuwe, verbeterde magneten.”

Alle drieweg luidsprekers van deze 700 lijn zijn voorzien van de revolutionaire biomimetische ophanging van Bowers & Wilkins, die vorig jaar zijn debuut maakte in de nieuwe 800 Serie Diamond lijn. De biomimetische ophanging vervangt de conventionele stoffen spider die is toegepast in de ophanging van vrijwel alle luidsprekers van de laatste decennia. Het zorgt voor een drastische vermindering van ongewenst geluid vanuit de spider, op het moment dat de conus voor de middentonen actief is. Aldus Bowers & Wilkins.

Om de drivers volledig tot hun recht te laten komen, heeft de nieuwe 700 Series verbeterde luidsprekeraansluitingen met meer substantiële contactverbindingen die beter geschikt zijn voor luidsprekerkabels met ‘spades’. Deze voeden zorgvuldig opgewaardeerde crossovers met Mundorf condensatoren, aangevuld met meerdere bypass condensatoren en verbeterde koelribben voor een geluidsweergave met minder ruis en vervorming.

In een reactie op de nieuwe lijn zei Andy Kerr, Director of Product Marketing & Communications bij Bowers & Wilkins: We zijn enorm trots op onze nieuwe lijn. Door geselecteerde technologieën die de 800 Serie Diamond lijn onze topmodellen maken in de nieuwste generatie van de 700 Series op te nemen, hebben we studiogeluid in huis toegankelijk gemaakt. Klinkt als muziek in de oren.

De nieuwe 700 Serie lijn is vanaf 21 september 2022 leverbaar. Benieuwd naar de adviesprijzen van alle modellen?

 • Bowers & Wilkins 702 S3 – vloerstaande luidspreker met Tweeter-on-Top – €6.500
 • Bowers & Wilkins 703 S2 – vloerstaande luidspreker met Tweeter-on-Top – €5.000
 • Bowers & Wilkins 704 S3 – vloerstaande luidspreker – €3.500
 • Bowers & Wilkins 705 S3 – standmount-luidspreker met Tweeter-on-Top – €3.000
 • Bowers & Wilkins 706 S3 – standmount-luidspreker – €2.000
 • Bowers & Wilkins 707 S3 – boekenkast-/standmount-luidspreker – €1.500
 • Bowers & Wilkins HTM71 S3 – centerluidspreker met Tweeter-on-Top – €2.000
 • Bowers & Wilkins HTM72 S3 – centerluidspreker – €1.200
 • Bowers & Wilkins FS-700 S3 – vloerstandaarder – €900

Ben je benieuwd naar de nieuwste speakers van het toonaangevende merk Bowers & Wilkins? Of ben je geïnteresseerd in HiFi en wil je hier graag meer over weten én wil je tegelijkertijd de Benelux introductie van deze baanbrekende productlijn niet missen? Met andere woorden: hebben we je warm weten te maken om een bezoekje te brengen aan Poulissen Audio Video Center? Afspraak op zaterdag 24 september 2022 in de Schoenmakersstraat 19 (6041 EX Roermond). De specialisten heten je van harte welkom.

Op zaterdag 24 september 2022 zijn er in totaal 4 sessies. Een sessie duurt 1 uur. Je kan kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • Sessie 1: van 10 uur tot 11 uur
 • Sessie 2: van 12 uur tot 13 uur
 • Sessie 3: van 14 uur tot 15 uur
 • Sessie 4: van 16 uur tot 17 uur

Mocht je een zitplaats willen reserveren, dan kan je een e-mail sturen naar info@poulissen.nl. Vermeld hierin je naam en het aantal personen. Tevens kan je erbij vermelden welk tijdstip geniet van je voorkeur. Poulissen neemt vervolgens contact met je op voor het reserveren van een exclusieve plaats.

Verkooppunten van het merk bowers-wilkins