Marantz heeft zijn eerste 13-kanaals AV-voorversterker geïntroduceerd: de AV8805. De Marantz AV8805 kan alle audioformaten met hoge resolutie moeiteloos aan en levert uitzonderlijke surround geluidskwaliteit. Dit biedt installateurs en consumenten de flexibiliteit en prestaties om zelfs de meest verfijnde geluiden tot leven te brengen. De AV8805 verwerkt niet alleen tot 13.2 kanalen, maar biedt ook een Hyper Dynamic Amplifier Module (HDAM) voor alle kanalen afzonderlijk evenals volledig draadloze multiroom-audio waarmee integratoren en gebruikers naadloos een ongekende geluidservaring overal in huis kunnen creëren.
Voor degenen die op zoek zijn naar de ultieme thuisentertainmentervaring is de AV8805 een compromisloze meerkanaals AV-processor en -voorversterker. Hij is ontworpen om samen met hoogwaardige, externe eindversterkers of actieve luidsprekers te worden gebruikt. De Marantz AV8805 combineert een futuristisch, minimalistisch ontwerp met uitstekend surroundgeluid van de nieuwste 3D-audioformaten, zoals Dolby Atmos, DTS:X en Auro-3D-decodering. Auro-3D zal kosteloos worden ingeschakeld via een toekomstige firmware-update. Dankzij maar liefst acht hoogwaardige AK4490 32-bits stereo DAC’s op alle kanalen, levert de AV8805 bovendien uitstekende geluidskwaliteit voor optimale getrouwheid.
Dankzij uitvoerige mechanische testen biedt de Marantz AV8805 een buitengewone constructie voor de beste, ongewijzigde film- en muziekweergave. Het uitermate stevige basischassis vormt het fundament voor alle printplaten die het gevoelige audiosignaal verwerken en geeft microfonie door ongewenste trillingen geen kans. De grote ringkerntransformator die de grote hoofdcondensatoren voedt, is op een extra aluminium steunstuk van 5 mm geplaatst voor extra stabiliteit. Alle elektronica wordt ook ondersteund door de koperen bekleding op het hoofdchassis. Dit zorgt voor de beste aardaansluiting en een aanzienlijk verbeterde signaal-ruisverhouding. Er worden in totaal 17 HDAM-modules met enkele platen gebruikt voor de best mogelijke kanaalscheiding om te voldoen aan de streefwaarde op het gebied van audioprestaties. Tot slot is alles goed afgedekt met een zware bovenkap bestaande uit drie onderdelen.
Er is een gebalanceerde XLR-stereo-ingang die kan worden toegewezen evenals 15.2 gebalanceerde XLR-uitgangen, waaronder de twee subwoofer-uitgangen en de hoogte-/breedtekanalen aan de voorzijde en de overhead-kanalen. Ideaal voor de aangepaste integrator. Deze uitvoerig gebalanceerde XLR-compatibiliteit garandeert hoogwaardige prestaties in huis en in de studio, terwijl de 15.2 pre-outs (RCA-uitgangen) zorgen voor extra compatibiliteit met meerdere typen eindversterkers of actieve speakers.
Bovendien levert de AV8805 een nog betere audiokwaliteit door de verfijnde verwerking van alle signalen met behulp van de HDAM-modules van Marantz in Current Feedback-topologie, voordat ze worden doorgezonden naar de XLR- of RCA-uitgangen en afzonderlijke eindversterker. Voor consumenten die op zoek zijn naar thuisbioscoop- en entertainmentervaringen van wereldklasse, is er bovendien Phono MM: uitermate geschikt voor de liefhebbers van vinyl. Met zijn geavanceerde draadloze connectiviteit via zowel wifi als Bluetooth™ om zijn vele functies te ondersteunen, zal de AV8805 een prominente rol spelen in een volledig draadloos multiroom-systeem. Gebruikers kunnen overal in huis genieten van hun favoriete muziek. Streaming is mogelijk met partners zoals Spotify, TuneIn internetradio, amazon prime music, JUKE, Soundcloud, TIDAL, Napster, Deezer en Apple AirPlay. Via een toekomstige firmware-update zal de AV8805 eveneens worden voorzien van Amazons Alexa Smart Home Skill voor entertainmentapparaten waarmee consumenten spraakopdrachten kunnen geven aan een verbonden Amazon Alexa-apparaat en zo een aantal functies probleemloos kunnen bedienen, zoals de aan-/uit-functie, het volume, demping, muziek afspelen/pauzeren, externe invoer verwisselen en weergave van ondersteunde streamingdiensten. (beschikbaarheid verschilt per land).
De Marantz AV8805 heeft ook een geavanceerd videogedeelte, met full 4K compatibiliteit die op alle 8 HDMI-ingangen volledig voldoet aan de nieuwste specificaties van HDMI en HDCP 2.2. Het biedt ook enhanced audio return channel (eARC)-ondersteuning (via een firmware-update) voor de meest geavanceerde audioformaten via een HDMI-verbinding tussen het apparaat en de compatibele tv’s.
Voor compatibiliteit met de afstandsbediening van andere componenten in uw thuisbioscoopsysteem heeft de AV8805 op het achterpaneel een infraroodsensor en een dubbele 12V-aansluiting. Voor directe aansluiting op een extern domoticasysteem is de AV8805 tevens voorzien van een seriële RS-232C-poort met Creston Connected-certificering voor snelle en eenvoudige integratie met domoticasystemen van Creston. Ook aan IP-besturing is gedacht. Tot slot is de Marantz AV8805 voorzien van Audyssey MultEQ XT32, LFC, Sub EQ HT, Dynamic Volume en Dynamic EQ voor de ultieme egalisatie in uw thuisbioscoopomgeving.
De AV8805 (€ 3.999) zal vanaf maart 2018 verkrijgbaar zijn bij erkende Marantz verkooppunten.

Verkooppunten van het merk marantz