Marantz breidt hun aanbod uit met twee nieuwe receivers: de SR6013 en SR5013. Met de modellen die onder andere functies zoals Dolby Atmos, DTS: X/DTS Virtual:X ondersteunen, wil de fabrikant muziek en films nog beter tot hun recht laten komen.

De SR6013 is voorzien van negen versterker kanalen van 185 W em twee subwoofer uitgangen. De receiver ondersteund dus Dolby Atmos, DTS: X en DTS Virtual:X en kan worden uitgebreid naar 11.2-kanalen.

Marantz SR6013De SR6013 heeft acht HDMI-ingangen, waaronder één op het voorpaneel, en drie uitgangen. Daarmee ondersteund hij nieuwe en toekomstige 4K-videoformaten 4K/60 Hz full-rate passthrough, 4:4:4 kleur resolutie, HDR en BT.2020 plus Dolby Vision-compatibiliteit en Hybrid Log Gamma. Daarnaast kan de receiver videoformaten opschalen naar 1080p en 4k Ultra HD (60Hz) door analoge videobronnen om te zetten naar HDMI. Ook biedt de SR6013 ondersteuning voor eARC.

Het installeren en bedienen van systemen met meerdere speakers moet volgens Marantz makkelijker worden dankzij de Audyssey MultEQ XT32 autokalibratie, Audyssey Dynamic Volume, LFC, Sub EQ HT en Dynamic EQ, ondersteund door de ingebouwde Setup Assistant en de grafische gebruikersinterface van de SR6013.

Ook kan de receiver worden gebruikt met de Audyssey app voor verdere afstemming van de surround opstelling en speaker-/ruimtecompensatie. Het is ook mogelijk om de receiver via een netwerk in te stellen met behulp van een webinterface.

Naast het afspelen van muziek in hoge resolutie van netwerk- of USB-schijven, heeft de SR6013 ook toegang tot streamingdiensten, zoals Deezer, Internetradio, Spotify Connect en Tidal. Daarnaast is hij voorzien van ingebouwde Bluetooth en AirPlay 2 voor draadloze muziekstreaming van draagbare apparaten en computers. De receiver kan worden gecombineerd met andere producten die zijn voorzien van HEOS, van draadloze speakers tot versterkers en receivers op afstand, voor een compleet multiroom-muzieksysteem dat volledig kan worden bediend met de HEOS-app. In landen waar Alexa wordt ondersteund, is de SR6013 ook voorzien van stembediening.

De SR6013 heeft volledige discrete versterking voor ieder kanaal met de Current Feedback Circuitry en de nieuwste versie van de Marantz HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) technologie. Voor alle digitale signaalverwerking wordt gebruik gemaakt van een Cirrus quad-coreprocessor en voor de aparte conversie van digitaal naar analoog wordt de AK4458 32-bits-converter gebruikt. De SR6013 heeft ook twee optische en twee coaxiale digitale audio-ingangen, plus een reek analoge ingangen, waaronder zelfs bewegende magneet phono voor een draaitafel.De receiver is voorzien van een Marantz Intelligent ECO-systeem voor milieuvriendelijkheid. Deze is standaard kan nog worden aangepast op de gebruikersbehoeften.

De SR5013 is een 7.2-kanaals receiver dat ondersteuning biedt voor Dolby Atmos/DTS:X, V met versterkers van 160 W die Dolby Atmos-speakeropstellingen tot 5.1.2 kanalen, of DTS:X 2.1.2, 3.1.2 o 4.1.2 configuraties mogelijk maken. Net als de SR6013 heeft hij ook acht HDMI-ingangen met toekomstbestendige 4K video-ondersteuning en mogelijkheid tot opschaling naar 4K Ultra HD (30/25/24 Hz) van videobronnen. Ook is het parallelle gebruik van twee schermen (bijv. een tv en een projector) dankzij twee HDMI-uitgangen mogelijk.

Marantz SR5013Met de SR5013 kan je bestanden tot 192kHz/24bit en DSD 5.6 streamen, via een netwerkverbinding of USB. De receiver heeft ook toegang tot diensten zoals Deezer, Internetradio, Spotify Connect en Tidal. Vanwege de ingebouwde HEOS is het mogelijk om de SR5013 te integreren met een compleet multiroom-audiosysteem, dat bedienbaar is met de HEOS-app. Ook is hij voorzien van ingebouwde Bluetooth en AirPlay 2, evenals ethernet en wifi-netwerk.

De receiver is voorzien van Audyssey MultEQ XT met Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ, en zoals de SR6013 maakt ook de SR5013 gebruik van de nieuwste Marantz HDAM’s in het audiopad, AK4458 32-bits digitaal-naar-analoog-converters voor alle kanalen en heeft hij een aanbod aan digitale en analoge ingangen, inclusief MM phono voor een draaitafel

De Marantz SR6013 en SR5013 zijn vanaf augustus verkrijgbaar in het zwart of zilvergoud, voor € 1399,- (SRP SR6013) en € 899,- (SRP SR5013).

Verkooppunten van het merk marantz