De MCD600 SACD / CD-speler en MS500-muziekstreamer zijn de nieuwste toevoegingen aan de portfolio van het Amerikaanse merk McIntosh.

Naast het afspelen van schijven, kan de MCD600 ook muziek afspelen via de USB-ingang op het voorpaneel, die PMC-bestanden tot 24bit / 192kHz ondersteunt (en kan upsamplen naar 32bit / 384kHz). Op het connectiviteitsfront zijn er ook coaxiale en optische in- en uitgangen en een hoofdtelefoonuitgang van 6,3 mm.

MCD600

De MCD600 beschikt over een volumeknop en variabele, evenals vaste, gebalanceerde en ongebalanceerde uitgangen, waardoor deze de taken van de voorversterker kan overnemen en rechtstreeks op een eindversterker kan worden aangesloten.

Hoewel de MCD600 strikt de McIntosh-stijl volgt, is het voorpaneel voorzien van nieuwe LED-achtergrondverlichting, terwijl een nieuw glazen blad prestatiemaatstaven heeft en een blokdiagram.

MS500

De op Linux gebaseerde MS500-muziekstreamer dient voor zowel DLNA-weergave van bestanden tot 24bit / 192kHz, als directe toegang tot (en ingebouwde interfaces voor) muziekstreamingservices zoals Spotify, Tidal en Deezer.

Internetradiostations kunnen ook als presets worden toegevoegd, en er zijn ook drie USB-ingangen, die allemaal kunnen worden gebruikt om een ​​USB-drive of een DAC-toting-apparaat aan te sluiten. Met deze externe DAC kan één extra onafhankelijke geluidszone worden gecreëerd.

MS500

De besturingsopties zijn drievoudig: via de afstandsbediening, via de webbrowser of via de gratis iOS / Android-app van McIntosh.

Dankzij een nieuwe processor zonder ventilator en het feit dat lokale muziek en het besturingssysteem beide zijn opgeslagen op een SSD (Solid State Drive) van 500 GB zonder bewegende delen, belooft de MS500 geruisloos te werken.

Verkooppunten van het merk mcintosh