Yamaha presenteert de RX-V485, de RX-V585 en de RX-D485 met DAB+: een nieuwe AV-receiver-generatie voor adembenemend Home Entertainment met pakkende Surround Sound, MusicCast Multiroom en intuïtieve bediening

De nieuwe Yamaha AV-receiver-generatie brengt pakkend geluid en innovatieve features in de woonkamer. De RX-V485 zorgt voor cinemawaardig 5.1-kanaals Surround-Sound en is dankzij de YPAO automatische inmeting en CINEMA DSP 3D in een handomdraai perfect afgestemd voor iedere ruimte en iedere toepassing. De modelvariant RX-D485 heeft bovendien een DAB+-tuner voor digitale radio-ontvangst aan boord. De RX-V585 opent met 7.2-kanaals Surround-Sound en de moderne immersieve formaten Dolby Atmos® en DTS:X™ volledig nieuwe geluidsdimensies. De Yamaha AV-receivers kunnen bovendien via Bluetooth® verzenden en ontvangen, kunnen worden verbonden met het WLAN-thuisnetwerk, ondersteunen talrijke streaming-diensten en zijn compatibel met MusicCast Multiroom. Moderne streaming-luidsprekers, die MusicCast Surround ondersteunen, kunnen draadloos en ongecompliceerd worden gebruikt als achterwaarts gerichte luidsprekers.

Yamaha MusicCast: het omvangrijke Multiroom-systeem met nieuwe features

Met MusicCast heeft Yamaha het meest omvangrijke Multiroom-audiosysteem gecreëerd. MusicCast behoort standaard tot het DNA van alle moderne, netwerkgeschikte home-entertainment-apparaten – van de compacte streaming-luidspreker tot de volwassen vleugel disklavier ENSPIRE. Het Multiroom-netwerk verbindt alle apparaten in alle ruimtes, iedere aangesloten bron is overal beschikbaar. De AV-receivers van de nieuwe generatie zijn perfect geschikt als basis van het MusicCast-systeem in uw huis. In combinatie bijvoorbeeld met de moderne streaming-luidsprekers MusicCast 20 en MusicCast 50 zijn er zelfs nog meer nieuwe mogelijkheden beschikbaar: de compacte luidsprekers fungeren in de MusicCast Surround Modus naar keus eenvoudig als achterwaarts gerichte surround-luidsprekers, draadloos en ongecompliceerd. Met de MusicCast SUB 100 is het zo ook mogelijk om de Home Cinema ook zonder vervelende kabels met een vol basgeluid uit te rusten.

Cinemawaardige Surround-Sound met Dolby Atmos® en DTS:X™

Yamaha brengt cinemawaardig geluid in de woonkamer: de RX-V485 en de RX-D485 leveren ruimtevullende 5.1-kanaals Surround-Sound voor films, series en videogames. Voor een excellente luisterervaring kiest Yamaha op onderdelen van de allerhoogste kwaliteit zoals 384 kHz / 32-bit DAC’s, discrete versterkeropbouw en onafhankelijke stroomvoorziening voor analoge en digitale schakelingen. Dit geldt uiteraard ook voor de RX-V585, deze biedt echter zelfs 7.2-kanaals ruimtelijk geluid. Bovendien ondersteunt de AV-receiver de actuele formaten Dolby Atmos® en DTS:X™. Deze tillen de Home Cinema-sound in de ware zin van het woord naar een nieuw niveau: alle geluidsbronnen kunnen vrij in de ruimte worden bewogen, zelfs over het hoofd van de luisteraars. Het resultaat is een absoluut meeslepende geluidsbeleving bij actie-blockbusters of bij het gamen. De Virtual Speaker-functie voegt virtuele luidsprekers toe aan de surround-setup met een absoluut realistisch geluid – zo ontstaat er een authentiek 7.1-ruimtelijk geluid bij de RX-V485 en de RX-D485, en 9.2-Surround-Sound bij de RX-V585.

Audioformaten met hoge resolutie en Compressed Music Enhancer

Voor een optimaal muziekgenot ondersteunen de AV-receivers alle gangbare audioformaten. Ook bestanden met hoge resolutie worden in hun volledige pracht weergegeven, met inbegrip van FLAC 192 kHz / 24-bit, WAV en AIFF met tot wel 192 kHz / 32-bit en DSD tot 11,2 MHz. De Yamaha Compressed Music Enhancer zorgt ervoor dat, onafhankelijk van het uitgangsmateriaal, er een energiek geluid uit de luidsprekers klinkt. Bovendien is hij geoptimaliseerd voor het verbeteren van muziek bij het afspelen via Bluetooth®.

Omvangrijke netwerkmogelijkheden voor smart Home Entertainment

Naast een Bluetooth®-ontvanger is in de nieuwe AV-receivers ook een zender geïntegreerd, zodat de sound bijvoorbeeld met een bijbehorende Bluetooth®-koptelefoon heel eenvoudig draadloos beschikbaar is. Bovendien kunnen de RX-V485, de RX-D485 en de RX-V585 in een handomdraai in het netwerk worden geïntegreerd, eventueel ook via WLAN. Zo kan muziek vanaf NAS of de computer worden afgespeeld, ook is overdracht via Apple Airplay mogelijk. Bovendien worden ook de belangrijkste streaming-diensten waaronder Spotify, Tidal, Deezer en Qobuz ondersteund. De RX-D485 is bovendien uitgerust met een DAB+-tuner– zo kunt u beschikken over talrijke digitale radiozenders in de allerbeste kwaliteit. Alle functies van de AV-receivers kunnen naar keuze via de intuïtieve afstandsbediening of de gratis app voor iOS en Android worden bediend.

YPAO en CINEMA DSP 3D: perfecte sound in een handomdraai

Met de automatische inmeting YPAO maakt Yamaha de akoestische aanpassing aan de betreffende ruimte kinderlijk eenvoudig: met één druk op de knop configureert de meegeleverde inmeetmicrofoon de perfecte instellingen, van de luidsprekergrootte, via de exacte afstand, tot het passende volume. Met de CINEMA DSP 3D-programma’s wordt iedere geluidsbron perfect opgewaardeerd. Er zijn programma’s beschikbaar voor iedere situatie, van actiefilms en videogames tot muziekgenres. Bovendien kan via CINEMA DSP 3D ook de akoestiek van beroemde concertzalen of clubs in de woonkamer worden gebracht.

Levendige beeldwerelden met Dolby Vision, HLG, HDR en 4K-Ultra HD

Passend bij het fantastische geluid bieden de AV-receivers ook een excellente visuele belevenis. De nieuwe standaarden Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma en HDR zorgen voor levendige beelden met uitmuntend contrast en betoverende kleuren. Dankzij compatibiliteit met 4K-Ultra HD bij 60 beelden per seconde zijn de nieuwe Yamaha AV-receivers compatibel met alle huidige en toekomstige videobronnen met hoge resolutie.

Bijzonder energie-efficiënt dankzij Yamaha ECOmode

Yamaha’s ECOmode vermindert het stroomverbruik van de meerkanaals receivers met ten minste 20 procent*. De functie kan indien gewenst eenvoudig via het menu worden geactiveerd en zorgt voor een bijzonder efficiënt energieverbruik.

* In vergelijking met uitgeschakelde ECOmode (bron: Yamaha metingen)

Prijzen en beschikbaarheid

De AV-receivers uit de Yamaha RX-V85-serie zijn vanaf juli 2018 in de kleuren titanium en zwart verkrijgbaar in de vakhandel. De adviesverkoopprijs bedraagt 479,00 euro voor de RX-V485, 549,00 euro voor de RX-D485 en 579,00 euro voor de RX-V585, alle inclusief btw.

Verkooppunten van het merk yamaha