Bluesound, het eerste draadloze digitale multi-room systeem dat High Resolution Audio volledig ondersteunt, is nu beschikbaar als App voor de Android tablet en Kindle Fire. Bluesound gebruikers hebben nu nog meer mogelijkheden om eenvoudig overal in huis hoge-resolutie audio te beluisteren met de naadloze integratie van de nieuwe Bluesound Control App.

Het ontwerp van de nieuwe Bluesound Control App is specifiek uitgebreid en ontworpen voor Android tablets en Kindle Fire om overeen te komen met de huidige gebruikersinterface van de Android smartphone. Gebruikers van een Android tablet en Kindle Fire kunnen nu hun muziekbibliotheek eenvoudig beheren in portret- én landschapsmodus, en dat draadloos vanaf elke plek in huis. De nieuwe App heeft ook een grotere schermervaring en betere visuele effecten. De uitbreiding van de Bluesound Control App voor onder meer de in Amerika populaire Kindle Fire, biedt gemak als nooit tevoren. De Bluesound Control App is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij de Google Play Store en op Amazon.com

Reeds beschikbaar op iOS en Android-telefoon, geeft Bluesound Control App gebruikers de functies die het eenvoudig maakt om muziek simpel en intuïtief te beheren en beluisteren, op elk populair Android apparaat of computer. “Door de uitbreiding van bediening naar nieuwe apparaten maakt Bluesound het nog makkelijker voor muziek liefhebbers om High-Res audio te ervaren, waar dan ook in huis.” Aldus John Banks, hoofd produktontwikkeling voor Bluesound. “Bluesound is nu beschikbaar op s ‘werelds meest populaire mobiele apparaten, in meer dan 15 landen, en zal continue blijven bouwen aan de ultieme luisterervaring, met muziek en live radio-uitzendingen via Deezer®, HIGHRESAUDIO®, JUKE®, Qobuz® Rdio®, Slacker Radio®, Spotify® Connect, TuneIn® and WiMP®.”

Bluesound brengt ook nog een eenvoudige en makkelijke Desktop Control App voor Mac en PC op de markt. Deze is online beschikbaar vanaf 16 september 2014.

Verkooppunten van het merk bluesound