Alexa blijft domineren in de smart home-markt door zich een weg te banen in Yamaha’s aanzienlijke portfolio AV-producten. Het is nu beschikbaar op bepaalde Yamaha MusicCast-producten, die een uitgebreid assortiment van AV-receivers (zoals de RX-A3070 en RX-A1060), soundbars (YSP-2700, YSP-5600), hi-fi-systemen, draadloze luidsprekers omvat en meer.

Als je eenmaal klaar bent, kun je eenvoudig aan Alexa vragen om de basisbeginselen uit te voeren, zoals het in- of uitschakelen van je Yamaha-ontvanger, spelen, overslaan, tracks pauzeren, ingangen selecteren of het volume verhogen in de kamer waarin je product zich bevindt.

Voor alles dat verder gaat dan deze basisopdrachten, moet je Alexa opdragen om MusicCast aan te roepen. Dus je kunt zeggen “Alexa, vraag MusicCast om …” kamers te koppelen (als je een multi-room systeem hebt ingesteld), producten te koppelen, of een specifieke MusicCast afspeellijst af te spelen.

Als je Alexa wilt vragen om specifieke nummers of artiesten te spelen, moet er echter een Amazon Echo of Echo Dot als bron zijn.

Er zijn momenteel meer dan 40 MusicCast-producten klaar voor integratie met Alexa, en er zijn er meer op komst. De volledige lijst met compatibele producten zijn beschikbaar op de website van Yamaha.

Verkooppunten van het merk yamaha