Rega kondigt een gloednieuwe telg aan: ontdek de Elex MK 4. Een geïntegreerde versterker die naar eigen zeggen garant staat voor de ‘zuiverste’, muzikale prestaties. De Rega Elex MK 4 heeft een gloednieuwe behuizing gekregen die perfect past bij de rest van het assortiment. De MK4 bouwt verder op eerdere Rega ontwerpen met behulp van hun meermaals bekroonde klasse AB versterker circuit dat 72 Watt per kanaal levert bij belastingen van 8 Ohm (90 Watt bij 6 Ohm). De Elex MK4 beschikt over nieuwe aansluitmogelijkheden aan de achterzijde. Twee digitale ingangen en een hoogwaardige hoofdtelefoonuitgang is aanwezig.

Rega Elex MK 4De producent maakt zich sterk dat de Elex MK4 ‘moeilijke luidsprekers’ met gemak kan aansturen. Overigens integreert dit model perfect in elk audiosysteem. Mede omdat er veel aansluitmogelijkheden zijn. Naast de line level, digitale ingangen en een hoogwaardige bewegende magneet phono stage, is een ‘Pre-out’ en ‘Record Out’ functionaliteit toegevoegd. Uiteraard mogen we de hoofdtelefoonuitgang niet vergeten. Er is heel wat aandacht uitgegaan naar de keuze van audiocomponenten. Discrete schakelingen, een relais van hoge kwaliteit, polypropyleen condensatoren, … om maar enkele voorbeelden te noemen.

De ingenieurs bij Rega hebben de printplaat van de Elex opnieuw ontworpen met slechts één doel: de prestaties optimaliseren. De MK4 bouwt verder op eerdere Rega-ontwerpen. Er wordt gebruik gemaakt van hun meermaals bekroonde klasse AB versterkercircuit om maar liefst 72 Watt per kanaal te leveren bij een ‘belasting’ van 8 Ohm. Dit vermogen wordt geleverd door een lineaire voeding (meertraps). De voedingsrails voor de digitale en analoge secties zijn galvanisch gescheiden.

De DAC is gebaseerd op het succesvolle Rega DAC-R circuit. De galvanisch/optisch geïsoleerde digitale ingangen maken gebruik van een Wolfson S/PDIF ontvanger IC om uitzonderlijke details en helderheid te garanderen. Ongeacht de bron. Een geïntegreerde phonotrap met Moving Magnet (MM) is zorgvuldig ingebouwd. De RIAA equalizing is in twee fasen opgesplitst om interactie te minimaliseren. Er zijn polyester en polypropyleen condensatoren gebruikt voor de RIAA equalizing circuits.

De Rega Elex MK 4 is voorzien van een thermische uitschakeling, kortsluitbeveiliging en DC-bescherming om het risico van schade door oververhitting, te hoge stromen of kortsluiting te voorkomen. Benieuwd naar alle verdere details? Op deze webpagina ontdek je alles over de Elex MK 4.

Verkooppunten van het merk rega