Bij Rotel zijn ze enorm verheugd om iets spiksplinternieuws aan jullie voor te stellen. Maak kennis met de MKII-generatie van drie geïntegreerde versterkers: inclusief de RA-1572MKII, RA-1592MKII en A14MKII. Allen zijn ze uiteraard voorzien van de componenten die eerder ook al in de Tribute-serie werden gebruikt. Ontworpen door de legende in de wereld van de audio: Ken Ishiwata.

Wat we alvast mogen verwachten? Een diep gecontroleerde basweergave, audiofiele circuits en een ongekende nauwkeurigheid op alle luisterniveaus. Zo luidt het bij Rotel. Verder hebben ze heel wat akoestische verbeteringen aangebracht met als resultaat: een muzikaliteit om ‘u’ tegen te zeggen.

“Expect deeply controlled bass response, audiophile grade circuits, and unprecedented accuracy at all listening levels.”

Ze bieden alle drie ondersteuning aan voor MQA en zijn voorzien van een nieuwe Texas Instruments 32-bit/384 kHz DAC-chip. Daarnaast kan de USB-poort gebruikt worden om verbinding te maken met een pc. Een MQA- (bij 24-bit bij 384 kHz) en PCM-geluidsweergave tot 32-bit/384 kHz incluis.

Lees ook


De Rotel A11 Tribute geïntegreerde versterker en CD11 Tribute cd-speler zijn een eerbetoon aan het iconische Ken Ishiwata

 


 

Om jou de beste ervaring te geven zijn zowel de RA-1572MKII, de RA-1592MKII als de A14MKII gecertificeerd voor Roon Tested. Respectievelijk bieden ze je een ‘muzikaal vermogen’ aan van 120 Watt per kanaal, 200 Watt per kanaal en 80 Watt per kanaal. Overal bij 8 Ohm.

In de loop van de volgende maand zouden hoogstwaarschijnlijk de eerste leveringen de deur uit gaan. Weliswaar in een zilveren of zwarte afwerking.

Verkooppunten van het merk rotel