Sonos, een toonaangevend bedrijf op vlak van geluidsapparatuur, heeft aangekondigd dat Amazon Alexa binnenkort beschikbaar zal zijn op meerdere Sonos-apparaten. Hierdoor zullen gebruikers een nieuwe en eenvoudige manier ontdekken om Sonos-speakers met hun stem te bedienen. Alexa zal het afspelen van muziek, het instellen van timers en alarmen, het controleren van het weer en het beheren van compatibele slimme huisapparaten vereenvoudigen door middel van simpele commando’s. Deze nieuwe spraakbesturingsfunctie zal beschikbaar zijn via een gratis software-update, ergens in de loop van deze lente. In 27 nieuwe landen wordt het voorgesteld waaronder Nederland, België en Luxemburg.

Alexa’s International Version wordt weldra beschikbaar. Hierdoor kunnen gebruikers makkelijk spreken in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. Perfect om de speakers te bedienen. Het is compatibel met een breed aantal modellen die spraakbesturing ondersteunen. Hieronder valt de Sonos Roam, Move, Arc, Beam, Five en One.

Het bedrijf benadrukt dat luisteraars de vrijheid hebben om de spraakassistent te kiezen voor elke individuele speaker. Vorig jaar introduceerde het audiomerk al Sonos Voice Control, een nieuwe en snellere manier om muziek te bedienen op een Sonos-speaker. Sonos Voice Control kan samenwerken met Alexa.

Verkooppunten van het merk sonos