Sonos heeft meerdere merken aangeklaagd voor verschillende patentinbreuken. Nu heeft Lenbrook, de eigenaar van het merk Bluesound, een verklaring vrijgegeven waarin ze haar standpunt verdedigt.

Lenbrook is van plan de claims van auteursrechtinbreuk ‘krachtig te verdedigen’, die Sonos op 20 juni bij de Amerikaanse rechtbank voor het Central District of California heeft ingediend.

“Lenbrook respecteert de geldige intellectuele eigendomsrechten van anderen en heeft in feite vele octrooilicenties afgesloten gedurende zijn 40-jarige geschiedenis”, zegt de release, waarbij ook wordt opgemerkt dat de eigen ontwikkeling van het ecosysteem van Bluesound “op 40 jaar interne of contractuele ontwikkeling berustte. Lenbrook know-how op het gebied van versterking, akoestiek en aangesloten audio.”

Bluesound is de afgelopen jaren aantoonbaar een pionier op het gebied van hi-res multiroom-streaming, met zijn reeks draadloze luidsprekers en hi-fi-componenten die hi-res-weergave ondersteunen – iets wat Sonos-producten niet doen. Het bedrijf betoogt dan ook dat de “hoge resolutie audiomogelijkheden van het Bluesound-ecosysteem inhoudelijk de producten van Lenbrook onderscheidt van die van Sonos en vele andere directe concurrenten van Sonos”.

Lenbrook verduidelijkte ook haar vroegere positie als een Sonos-distributeur nadat de indiening suggereerde dat de grondige kennis van de draadloze audioproducten en technologie van Sonos ertoe leidde dat Sonos werd gekopieerd. Het Canadese bedrijf “beschouwt de suggestie van Sonos dat zijn 10 maanden durende Canadese distributeurschap van Sonos-producten Lenbrook op de een of andere manier toeliet of leidde om de ontwerpen of ideeën van Sonos te kopiëren als zijnde waardeloos en schadelijk voor de reputatie en waarde van de Lenbrook-onderneming “.

De verklaring werd afgesloten met Lenbrook die uitkijkt naar “een snelle oplossing van de beweringen van Sonos”.

Verkooppunten van het merk bluesound