Bluesound zal vandaag de nieuwe BluOS 2.2 vrijgeven. De firmware update komt met de CALM Radio integratie en ondersteunt vanaf nu MQA kwaliteit. 

Misschien heb je de melding op je Bluesound apparaten al gekregen: er is nieuwe firmware beschikbaar voor producten van het merk. Bluesound staat bekend om zijn streamingapparatuur en komt steeds met betere modellen op de proppen. Ook op vlak van firmware brengt Bluesound handige functies. Zo bracht BluOS 2.0 ons al Smart Play, Radio Paradise en versmolt de twee smartphone apps naar één grote regelaar voor Bluesound-producten.

Nu gaat de zusteronderneming van NAD nog een stapje verder. Eerst en vooral wordt vanaf BluOS 2.2 het opkomende MQA-formaat ondersteund. Na de update kan je dus genieten van al je muziek in studiokwaliteit. Daarbovenop brengt Bluesound het eerste multiroomsysteem dat Meridian Quality Audio volledig ondersteund. Nog een significant nieuwtje aan de update is CALM Radio. Hiermee bezorgt Bluesound zijn gebruikers 160 internetradiostations die advertentievrij zijn. De focus bij deze functie ligt bij rustgevende muziekgenres.

De firmware update is ‘verplicht’ en je Bluesound toestellen zullen actief vragen de update te installeren. Zo verzekert Bluesound dat iedereen kan genieten van kwalitatieve muziek in MQA. iPhone gebruikers zullen wel nog even moeten wachten voor ze hun muziek kunnen beluisteren in MQA. Bluesound meldt dat ze dit zo snel mogelijk in orde zullen brengen. Android gebruikers kunnen nu al genieten van Meridian Quality Audio via hun BluOS app. Hieronder kan je al naar een filmpje kijken van mensen die MQA-kwaliteit voor het eerst horen.

Verkooppunten van het merk bluesound