Bowers & Wilkins stelt hun nieuwste telg voor: de CDA-16 eindversterker. Het getal 16 is niet zomaar lukraak uitgekozen want dit betreft een model dat voorzien is van maar liefst 16 kanalen. Daarmee kunnen tot wel 8 afzonderlijke zones voorzien worden van een stevig stereo geluidsbeeld. Luistergenot gegarandeerd.

“Our CDA-16 distribution power amplifier can drive any Bowers & Wilkins custom installation speaker to new heights of performance.”

Aldus Bowers & Wilkins. En dat alles aangestuurd vanuit 1 compact ontworpen versterker. Speakers aansturen die in het plafond of in de wand zijn verwerkt? Dat is vooral waar de CDA-16 naar eigen zeggen voor gemaakt is.

Een ander ‘koud kunstje’: moeiteloos weet deze 16-kanaals eindversterker een krachtige 100 Watt aan muzikaliteit de ruimte in te sturen, uiteraard in een ultra hoge resolutie. De CDA-16 is ontworpen om ‘samen te werken’ met alle Bowers & Wilkins installatieluidsprekers.

Verschillende opties voor het regelen van de vermogensmodus? Het automatisch detecteren van een 12V-trigger? Een ingebouwde beveiligingsfuncties die schade door overbelasting weet te voorkomen? Daar mag je vanop aan.

Lees ook


Bowers & Wilkins Music AppBowers & Wilkins breidt Formation uit met Music App

 


 

Samengevat: flexibiliteit en compactheid staat voorop bij de CDA-16. Benieuwd naar de belangrijkste specificaties? Hieronder een overzicht:

  • Impedantie: > 3 Ohm per kanaal (> 6 Ohm in bridge mode)
  • Totaal uitgangsvermogen: > 400 Watt (short term), > 200 Watt (continuous average)
  • Frequentiegebied (-3 dB): 10 Hz tot 50 kHz
  • Signal to Noise ratio: > 100 dB (A-Weighted, Ref.: 50 Watt bij 8 Ohm)
  • THD+N: 0,05% (1kHz, 12.5W, 4Ω)

Indrukwekkend, niet? De CDA-16 is ondertussen al leverbaar voor een adviesprijs van 2.000 euro in een zwarte uitvoering. Natuurlijk valt er nog veel meer interessants te ontdekken over de CDA-16. Benieuwd?

Verkooppunten van het merk bowers-wilkins