Beeld zonder klank zegt nooit veel en al helemaal niet tijdens een spannende film. De ultieme home cinema-ervaring is dan ook pas helemaal ‘af’ wanneer ook het geluid goed zit, zodat je volledig in het verhaal opgenomen wordt en het geluid langs alle kanten op je af komt. Een degelijk surround sound systeem is hierbij een absolute must. DALI komt to the rescue met de DALI Fazon serie! In onze AV-lounge stelden we een surround set samen die onze oren moet verwennen met een geweldige surround sound. Opzet geslaagd? Tijd voor de test!

Super surround set?
Sinds 1983 ontwikkelt, ontwerpt en produceert DALI, aka Danish Audiophile Loudspeaker Industries, topluidsprekers. Hierbij houden ze telkens een welbepaald doel voor ogen: Het volbrengen van onze visie over hoe een luidspreker moet klinken en eruit moet zien. De DALI luidsprekers worden met vakmanschap ontworpen in Denemarken, waarbij elke luidspreker door 1 persoon van A tot Z wordt gebouwd. Van massaproductie is bijgevolg geen sprake. Met trots ontwikkelde DALI de DALI Fazonserie: hoogwaardige luidsprekers in het lifestyle-segment met een fraai ontwerp en goede prestaties. Hierbij spotten we de Fazon F5, de Fazon Sat en de Fazon LCRluidsprekers. De F5 is een uit de kluiten gewassen speaker met een overdonderend geluid. De andere twee zijn klein maar krachtig! Deze compacte krachtpatsers leveren een hifi-weergave. Daarnaast is de Fazon serie ook voorzien van een actieve subwoofer en bijpassende standaards, wat het ideaal maakt voor diverse stereo- en surround systemen.

De 5.1 surround set die onze AV-lounge moet onderdompelen in een geweldig geluid bestaat uit DALI Fazon F5 speakers, een DALI Fazon LCR, vier DALI Fazon Satspeakers met bijpassende standaards en een E12F subwoofer die voor extra kracht zorgt.

Dali Fazon F5
Het neusje van de zalm én de ideale match voor echte audiofielen uit deze reeks is deDALI Fazon F5. Met deze vloerstaande speaker wil DALI een nieuwe standaard definiëren en de grenzen verleggen van muzikaal genot op thuisniveau. De F5luidsprekers hebben de ideale combi van hoogwaardige prestaties met een modern design in huis. Je oren worden verwend met een briljant geluid. De slanke aluminium behuizing met erg moderne en tijdloze looks zorgt voor een erg detailrijk en open geluidsbeeld en een brede afstraling. Daarnaast biedt hij ook een erg lage vervorming en een uitzonderlijke resolutie. Je krijgt een enorm open systeem doordat de oversized dome tweeter (28mm) perfect integreert met de dubbele 5″ mid/bas eenheden. Het frequentiebereik bedraagt 49 Hz-23 kHz met een impedantie van 6 Ohm. De aller-fijnste muziekdetails worden weergegeven.

Maar naast de geluidsprestaties, steelt ook het knappe design absoluut de show! Laat je verleiden door de strakke looks die perfect in een moderne woonruimte passen. Ze zorgen zelfs voor een exclusieve toets. De stijlvolle afwerking bestaat uit high gloss zwart, wit of rood. Dit maakt van de luidsprekers echte glamour queens!

De bekabeling kan je op drie manieren interpreteren. Je kan de kabel gewoon over de vloer laten lopen en net boven de voet aan de externe terminals aansluiten. De tweede manier bestaat erin dat je de kabel onder de voet laat verdwijnen om ze aan de interne terminals te verbinden. En wie liever helemaal geen gedoe met kabels heeft, kan gaan voor de oplossing waarbij de kabels in de vloer worden voorzien en onderaan de voet aan de interne terminals worden verbonden.

Verkooppunten van het merk dali