Vandaag kondigde Denon® de nieuwste AV-receiver in de X-Serie aan: de AVR-X3600H. De nieuwe 9.2-kanaals AV-receiver biedt de geluidskwaliteit en betrouwbare prestaties waar Denon om bekend staat, terwijl de moderne thuisbioscoopliefhebber kan genieten van een meeslepende, multidimensionele geluidservaring. IMAX® Enhanced en de driedimensionele audioformaten Dolby Atmos®, DTS:X™, DTS Virtual:X® en de nieuwe Dolby Atmos Height Virtualization[1] technologie aanwezig zijn op de AVR-X3600H. De nieuwste videoformaten, zoals Dolby Vision, HDR10, HLG en 4K Ultra HD, kunnen eveneens worden afgespeeld. Bovendien biedt de AVR-X3600H ondersteuning voor Enhanced Audio Return Channel (eARC) en Auto Low Latency Mode (ALLM). Hierdoor kunnen consumenten de komende jaren van de nieuwste prestaties en connectiviteitsopties genieten.

Legendarische Denon-versterking voor 9 kanalen met Hi-Res-ondersteuning
De AVR-X3600H is voorzien van discrete versterkers met een hoog vermogen op alle kanalen en biedt krachtige prestaties van 180W per kanaal. De AVR is voorzien van 9 versterkingskanalen en dankzij de 11.2-kanaals verwerkingsfunctie is een 7.2.4 speakeropstelling mogelijk met behulp van een aparte 2-kanaals versterker. De AVR-X3600H biedt met AKM 32-bits D/A-omzetters audiodecodering in hoge resolutie met verschillende lossless bestandstypen, waaronder ALAC, FLAC en WAV tot 24 bits/192 kHz. Hij is ook compatibel met 2,8/5,6-MHz DSD-bestanden (DSD is het audiocoderingsformaat van SACD). Je kunt ze afspelen van opslagapparaten via de USB op het voorpaneel of via netwerkbronnen. De AVR-X3600H ondersteunt ook andere bestandstypen, zoals MP3 en WMA.

De nieuwste meeslepende audiomogelijkheden
De nieuwste prestatiegerichte AV-receiver van Denon biedt een meeslepende 3D-audio-ervaring en ondersteunt de nieuwste surroundgeluidsformaten, zoals IMAX Enhanced en Dolby Atmos Height Virtualization. IMAX Enhanced werd in 2018 geïntroduceerd door IMAX en DTS® en biedt gebruikers kijk- en luisterervaringen van ongekende kwaliteit in hun eigen huis. Dolby Atmos Height Virtualization voegt gevirtualiseerde hoogte- en surroundeffecten toe aan traditionele of surroundcontent, evenals Dolby Atmos-content, terwijl er minder speakers nodig zijn. De luisteraar wordt hierdoor omringd door geluid met uitsluitend luidsprekers op zijn/haar luisterniveau. Deze technologie is uitermate geschikt voor systemen zonder discrete hoogte- of surroundluidsprekers in de ruimte, zoals 2.1 of 5.1. Dit vereenvoudigt de installatie zonder in te boeten aan de levendigheid van 360 graden-audio. Dolby Atmos Height Virtualization zal in de toekomst worden ingeschakeld via een firmware-update.

De vertrouwde video-ondersteuning van Denon
Dankzij de AVR-X3600H kunnen gebruikers genieten van hun favoriete films, programma’s en spelletjes met de allerbeste beeldkwaliteit. De 8 HDMI-ingangen en 3 uitgangen bieden ondersteuning voor 4K Ultra HD 60Hz video, High Dynamic Range (HDR10), Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG) 4:4:4 Pure Color sub sampling, en BT.2020 pass-through. Alle HDMI-poorten op de nieuwe AVR zijn ook uitgerust met HDCP 2.3 (de nieuwste kopieerbeschermingsstandaard) waardoor je onbeperkt van kopieerbeveiligde inhoud kunt genieten. Dankzij geïntegreerde eARC (Enhaced Audio Return Channel) ondersteunt de AVR-X3600H ook de overdracht van ongecomprimeerd geluid van tv-apps naar de AVR via een enkele HDMI-kabel voor eenvoudige installatie. Om de systeemfunctionaliteit het beste op iedere klant af te kunnen stemmen, kan er binnen domoticasystemen nu één HDMI-ingangsbron worden toegewezen aan meerdere ingangen en kunnen er verschillende audiobronnen worden geselecteerd. De AVR-X3600H is gecertificeerd door de Imaging Science Foundation en biedt een uitgebreide reeks instellingen voor videokalibratie (bedoeld voor ISF-technici) en ISF Day/ISD Night-videomodus.

De nieuwe receiver uit de X-serie ondersteunt ook de Auto Low Latency Mode (ALLM). Hierdoor kunnen gebruikers van de Xbox One genieten van een responsievere en meeslepende game-ervaring als de Xbox One is aangesloten op tv-modellen met ALLM-ondersteuning.

Moeiteloze spraakbesturing
De AVR’s uit de X-serie van Denon werken ook met Google Assistant en Apple Siri voor moeiteloze spraakbesturing. Deze kunnen worden gebruikt om het volume aan te passen, een nummer over te slaan en meer.

HEOS multiroom muziekluisterervaring
De AVR-X3600H is voorzien van HEOS multiroom. Muziek kan hiermee draadloos van uiteenlopende gratis en premium streamingsdiensten, zoals de gratis en premium versie van Spotify, Deezer, TuneIn, Sound Cloud, Tidal en meer, naar compatibele HEOS-apparaten worden gestreamd. Consumenten kunnen ook overal in huis draadloos van hun favoriete muziek genieten. Speel hetzelfde nummer in alle ruimten, of selecteer een ander nummer voor iedere verbonden ruimte via verschillende streamingsdiensten.

Multisource, Multiroom
Met de AVR-X3600H kun je in de ene kamer van 9.2-kanaals surroundgeluid genieten terwijl in een andere ruimte een andere bron of muzieknummer wordt afgespeeld. Kijk in de ene ruimte een film terwijl een familielid in een andere ruimte ongestoord naar een cd luistert. Maak gebruik van de interne versterkers voor de speaker of de voorversterkers van de ruimte. Je kunt nu zelfs genieten van een origineel meerkanaals surroundgeluid in de hoofdruimte en tegelijkertijd luisteren naar een 2-kanaals-conversie in een tweede ruimte of streamen via het HEOS draadloze multiroom-systeem.

Extra functies van de AVR-X3600H

– 4K: 4K Ultra HD/60 Hz pass-through en opschaling.
– Phono-ingang: Sluit je platenspeler aan op de phono-ingang van de AVR-X3600H of speel vinylplaten af met een hoge getrouwheid.
– Tv-geluid uit de hoofdruimte delen: Deel het tv-geluid uit de hoofdruimte met de tweede ruimte of draadloos met HEOS-speakers via de gratis HEOS-app.
– Remote apps (iOS/Android): Denon AVR-afstandsbediening voor de basisbediening en -installatie van de AVR.
– Toonaangevende Denon Setup Assistant: De AVR neemt gebruikers mee door het stap-voor-stap installatieproces. Hierdoor kun je na het uitpakken snel van mooie muziek genieten.
– Ruimtekalibratie en geoptimaliseerde ruimte-akoestiek: Audyssey MultEQ XT32, Dynamic Volume and Dynamic EQ, LFC en Sub EQ HT: Stemt het geluid automatisch af op de unieke luisteromgeving van de gebruiker, inclusief subwoofer-egalisatie.
– De Audyssey MultEQ Editor App: Compatibel met de Audyssey MultEQ editor iOS en Android app (€ 19,99) voor verdere afstemming van de ruimte-akoestiek.
– Externe bedienings en IP-mogelijkheden: De AVR-X3600H beschikt over IP-bediening voor integratie met de belangrijkste bedieningsapparaten van derden en is bovendien voorzien van Control4 SDDP-certificering (Simple Device Protection Protocol) voor vlotte en eenvoudige integratie met Control4-domoticasystemen.

De nieuwe AVR-X3600H (adviesverkoopprijs €1.199,-) van Denon is vanaf augustus 2019 verkrijgbaar bij erkende Denon-dealers.

Verkooppunten van het merk denon