Sound United, het moederbedrijf van onder andere Denon, Marantz, Polk Audio en Classé Audio, heeft zonet aangekondigd dat een hele reeks AV-receivers en andere producten van Denon en Maratz gecertificeerd zijn als “Roon Tested”. Hierdoor kunnen ze zonder probleem integreren met het Roon-muziekbeheersysteem.

Roon testedDe twee merken hebben vanaf nu samen meer dan 60 Roon-geteste producten die muziek kunnen streamen vanaf een Roon Core apparaat of server.

De Roon-software brengt dus in de eerste plaats lokaal opgeslagen muziek. Daarnaast integreert het met de Tidal en Qobus hi-res streaming-services. Hierdoor wordt het mogelijk om muziek te zoeken en afspeellijsten te creëren vanuit alle bronnen. Zo kan de luisterervaring bestuurd worden via apps voor Mac, Windows, iOS en Android. Daarnaast is het syteem ook compatibel met AirPlay en Chromecast. Zolang het apparaat maar verbinden is met je netwerk.

Het gebruik van de software van Roon is niet gratis. Een gebruiker moet zelf een licentie aanschaffen. Denon en Maratz bieden wel een gratis proefperiode van 60 dagen aan bij aankoop van een Roon Tested product.

Voor een volledige lijst van de Roon Tested Denon-producten kan je terecht op hun website. Voor een lijst van de Marantz-producten met het Roon Tested certificaat kan je hier terecht.

Verkooppunten van het merk denon