Denon pakt uit met een nieuw ‘assortiment’ van AV-receivers en -versterkers die volledig ‘futureproof’ zijn. Als we je vertellen dat een compatibiliteit met 8K content mogelijk is, dan snap je (hopelijk) waarom we het zo benoemen. Zoals steeds zijn deze exemplaren zorgvuldig afgesteld door een Denon Sound Master. Inclusief het kenmerkende vakmanschap en geluidsontwerp dat ‘hand in hand’ gaat met het welbekende merk Denon. Met slechts één druk op de knop vul je jouw kamer met een verfijnd geluid. Aldus Denon.

De nieuwe serie van Denon ondersteunt de meest voorname 3D formaten. Dolby Atmos, DTS:X, IMAX Enhanced en Auro 3D ‘vertolken’ de hoofdrol. Gecombineerd met Dolby Surround, DTS:X en meer voor een prachtige ‘soundstage’ in elke thuisbioscoop. De Denon AV-receivers zijn voorzien HEOS Built-in, perfect als je op zoek bent naar een complete multiroom set-up. Een eindgebruiker streamt zijn/haar favoriete muziek of podcasts via een compatibel HEOS-apparaat. Denk maar aan de Denon Home Wireless speakers. Met behulp van de nieuwe grafische gebruikersinterface (in HD) en Denon’s bekroonde set-up assistent kan je eenvoudig aan de slag gaan.

“Met ons nieuwe assortiment heeft Denon AV-receivers gemaakt die perfect passen bij elke consument.”

Aldus Trip Randall, directeur van Denon. Als je weet dat Denon zo’n 112 jaar aan ervaring heeft op vlak van home theater en Hi-Fi, dan weet je dat je ‘goed zit’. Benieuwd naar alle nieuwigheden?

A-Series

Binnen de A-Series in Denon’s topklasse, vinden we de AVC-A1H terug die naar eigen zeggen ontworpen is voor de ultieme thuisbioscoopervaring. Het model is in staat om een 15-kanaal’s versterking te voorzien. Qua componenten beschikt de AVC-A1H over een krachtigste transformator en zorgvuldig geselecteerde onderdelen met inbegrip van een buitengewoon rigide constructie. Denon maakt zich sterk dat deze telg voornamelijk geschikt is voor cinefielen met een ietwat grotere ruimte. De A1H biedt ondersteuning voor Dirac Live met een toekomstige software-update.

X- Series

Naast de A-Series, heeft ook de X-Series er enkele nieuwe ‘familieleden’ bij waaronder de AVC-X4800H. Deze 9.4-kanaals AV-versterker kan een vermogen van 200 Watt per kanaal leveren. Met negen kanalen versterking, en tot wel vier onafhankelijke subwoofers, vult dit toestel grote kamers met geluid van bioscoopkwaliteit. Ook de AVC-X4800 is compatibel met Dirac Live.

Daarnaast is er de AVC-X3800H: met 180 Watt per kanaal levert de Denon een 9,4-kanaals 8K AV-versterker waarbij een trotse eigenaar kan rekenen op een ‘omhullende’ 3D-audio ervaring en schitterende beeldkwaliteit. Perfect voor iedere veeleisende thuisbioscoopliefhebber.

Als laatste binnen het X-portfolio: de AVR-X2800H. Deze vul middelgrote kamers met een verfijnder geluid. De AVR-X2800H (7.2-kanaals) van Denon is 95 Watt sterk (per kanaal). Tevens is de AV-receiver compatibel met HDMI 2.1. Inclusief drie 8K-ingangen. Een ondersteuning voor hoge videoresoluties en hoge refresh rates? Check, dubbel check.

S-Series

De AVR-S970H binnen de S-Series sluit het rijtje mooi af. De Denon AVR-S970H is een 7.2-kanaals AV-receiver waarbij een vermogen van 145 Watt centraal staat (per kanaal). Ook hier zijn drie 8K-ingangen met HDMI 2.1-connectiviteit beschikbaar.

Denon 8K AV-receiver

Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer de eerste exemplaren leverbaar worden. Op het moment van schrijven lezen we op de website: komt binnenkort. Benieuwd naar de adviesprijzen?

  • Denon AVC-A1H: 7.000 euro
  • Denon X4800H: 2.600 euro
  • Denon X3800H: 1.700 euro
  • Denon X2800H: 969 euro
  • Denon AVR-S970H: 969 euro
Verkooppunten van het merk denon