Het Japanse Denon lanceert de D-T1. Een cd-speler en FM-/AM-radio met bluetooth-streaming. Het  Het D-T1 systeem is ultra-compact, betaalbaar en wordt geleverd met bijpassende luidsprekers.

De D-T1 is gebaseerd op het eerder uitgebracht D-M41 systeem. Volgens Denon is het nieuwe model een instapmodel met een goede prijs. ‘Het is perfect als eerste aankoop of voor iedereen die een tweede systeem nodig heeft voor een slaapkamer, keuken of studeerkamer. En dankzij zijn compacte afmetingen is de D-T1 ideaal voor de drukke student’, aldus Denon.

De cd-lade van de D-T1 kan zowel standaard cd’s als MP3-/WMA-bestanden op cd-r/rw-schijven afspelen en heeft een ingebouwde FM-/AM-radio. Ook is de D-T1 voorzien van bluetooth-connectiviteit om muziek, podcasts, online diensten en internetradio draadloos vanaf telefoons, tablets of computers te streamen, een hoofdtelefoon uitgang en kan er door de optische digitale ingang geluid van de tv via de D-T1 afgespeeld worden. Via de analoge ingangen kunnen externe bron aangesloten worden, waaronder andere muziekspelers of draaitafels met ingebouwde phono-EQ.

De D-T1 is volgens Denon geen krachtpatser, maar de 2 x15 Watt versterker zou krachtig genoeg moeten zijn om de ruimte met geluid te vullen.

De luidsprekers gebruiken een soft-dome tweeter van 25 mm en een 12 cm woofer voor de lage tonen.

De Denon D-T1 is verkrijgbaar in het zwart en mat grijs en kost 300 euro.

Verkooppunten van het merk denon